Jump to content
tractor girl

8.12.2018 Manchester United vs Fulham@Old Trafford

Recommended Posts

  11.png         VS                            Fulham FC.svg

                                                                            Lauantai 8.12.2018

                                                                                     KLO: 17.00

                                                                                     Old Trafford

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keskiviikkona oli ihan piristävä peli vaihteeksi ja mentiin eteenpäin. Hyvä kutina että viikonloppuna ketsuppipullo aukeaa ja eiköhän jätkät mene taas eteenpäin. 

DDG

Dalot - Smalling - Rojo - Darmian

Herrera - Matic - Pogba

Mata - Rashford - Martial

AutoMatic tulee ohjelmalehtisen mukana, mutta ehkä Juan Mata voisi korvata Jessen? Lukaku penkille ja Tankin sijaan Rashford ja Martti prässäämään. 3-2 Unitedille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Wipu kirjoitti:

Vaikka Fulham ihan sysi paska, niin ensimmäistä kertaa aikoihin United näyttää edes joukkueelta. Esitystä voisi voisi kuvata sanalla "solid". 

Ja toisella sitten ei niin "solid". Tosin 3-0 taululla vaikuttaa, mutta silti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mukava voitto Unitedilta ja kuten Wipu totesi edellä niin United oli pitkästä aikaa vakuuttava. Hyökkäyspäässäkin nähtiin harvinaisen sujuvaa yhden kosketuksen syöttelyä ja maalit oli nätisti sommiteltuja. Eipä sillä, kyllä nämä Fulhamin kaltaiset joukkueet pitääkin kotona voittaa selvällä marginaalilla. Toisella jaksolla höllättin otetta kaasulta, ja olisin ollut vähän yllättynyt mikäli United olisi jahdannut yhtä innokkaasti lisämaaleja kuin avauspuolikkaalla. Fulhamilta nähtiin siinä toinen keltainen korttikin kun Anguissa taklasi Rashfordia puolihuolimattomasti. Tuskinpa punainen pelin lopputulokseen kuitenkaan suuremmin vaikutti, sillä todella vaisu Fulham tänään oli. 

De Gea - Alkukaudesta ei ole ehkä nähty sitä aivan parasta De Geaa, ja vähän luulen että maajoukkueen vaisuilla peleillä on asiaan jonkinlaista merkitystä. Seurajoukkueessaan DDG on kyllä ollut edelleen tasaisen hyvä ja virheitä tulee vain harvakseltaan, vaikka asiantuntijat muuta väittääkin. XG-tilastot kuitenkin kertoo kieltään siitä, ettei pelaaja ole viime kauden huipputasollaan, jolloin United päästi liki 20 maalia vähemmän kuin olisi pitänyt. Gamesavereita tulee edelleen lähes säännöllisesti, mutta pelaaja ei silti pysty kaikkia puolustuspelin virheitä peittämään. En näe, että loppujen lopuksi kovinkaan moni asia olisi viime kaudesta muuttunut puolustuksen osalta, ja nyt kun DDG ei ole niitä "ylimääräisiä" torjuntoja ottamassa, omissa ropisee vielä tiiviimpään tahtiin. Fulhamia vastaan DDG:llä oli aika perusilta eikä töitä suuremmin ollut. Rankkarit voidaan nähdä De Gean ehkä suurimpana heikkoutena. Mielellään näkisi DDG:n pelaavan enemmän maata pitkin, sillä jalalla pelaaja on mainettaan parempi. 

Dalot - Oma MotM tähän otteluun. Porton kasvatti osoitti merkkejä siitä potentiaalista, miksi tämä joukkueeseen hankittiin. Useita hyviä haastoja hyökkäyskolmanneksella ja pelaajalla näyttäisi olevan ihan eri lailla laatua ja osoite keskityksissä kuin vaikkapa Valencialla. Piristävää nähdä, että oikealtakin laidalta löytyy hyökkäyspelotetta. Puolustamisessa jonkin verran ongelmia sijoittumisen kanssa, mutta se on sellainen juttu mikä varmasti paranee valmennuksella ja kokemuksen myötä. OT näytti tykkäävän myös Dalotin otteista ja toivottavasti poju jatkaa samaan malliin. 

Smalling - Alkukauden paras United-toppari. Mikä ei sinällään sano paljoa, koska rima ei ole ollut kovin korkealla. Fulhamia vastaan piti Mitrovicin poissa kuvasta. Fyysisesti pärjää oikeastaan kenelle tahansa, mutta ne pallolliset kyvyt. Nyt olisi ollut ainakin pariin kertaan mahdollisuus nopeaan hyökkäykseen, jos Smalling olisi nähnyt syöttösuunnat ylempänä. Voisi olla kova tekijä laadukkaan pallollisen pelaajan kanssa, mutta en ole varma, riittääkö sekään tänä päivänä, etenkin kun vilkaisee miten pallovarmoja pelaajia naapuriseuran alakerrassa on käytettävissä. Ehkä tuossa Josén systeemissä kuitenkin vielä pärjäisi, mikäli Moulle annetaan siirtokassaa uuden keskuspuolustajan hankintaan. 

Jones - Loukkaantumiset näytää yhä piinaavan Jonesia, mikä on harmi, sillä jossain siellä on edelleen olemassa hyvä Valioliigatason toppari. Onhan tuo edelleen kömpelö kuin mikä, vaikka paikkaa ketteryyden puutetta muilla ominaisuuksillaan. Pelin lopussa oli lahjoittaa maalin lopun virheellään. Tällaiset kömmähdykset luultavasti jäisivät vähemmälle, jos se vain pysyisi kasassa muutamaa peliä pidempään. 

Young - Yllätti haastollaan avausmaalissa ja päälle vielä hieno viimeistely. Vaihteeksi molemmilta laitapuolustajilta onnistunut peli. 

Matic - Vire parantunut viime aikoina. Käynnisti hyökkäyksiä aiempaa nopeammin. Mieleen jäi erityisesti yksi kantapääsyöttö sekä scholesmainen diagonaalipallo Dalotille. Paremmat otteet lupaavat hyvää jouluruuhkaa ajatellen. 

Herrera - Herrera on mielestäni ollut melko hyvä näissä muutamassa viime pelissä. Matic tarvitsi lisää jalkoja tuekseen, ja Herrera on niitä myös tuonut. Prässää hyvin Lingardin ja Rashfordin kanssa. Unitedin keskikenttä näyttää Herreran ansiosta tiiviimmältä eikä sieltä kävellä niin helposti ylitse. 

Lingard - Ajatukset menee nätisti yhteen Rashfordin ja Matan kanssa, joitakin näppäriä kombinaatioita oli myös tässä pelissä. Parhaimpana osoituksena 3-0-maali. Ei ole ollut esillä ihan niin vahvasti kuin viime kaudella, mitä tulee tehoihin, mutta tekee joukkuekavereilleen tilaa näppärällä liikkumisellaan ja tekee arvokasta näkymätöntä työtä prässäämisellään. Joukkuepelaaja ennen kaikkea. 

Mata - Rashfordin ja Dalotin ohella Unitedin parhaimmistoa. Menettää harvoin palloja ja mielestäni on sillä tavoin jopa parempi hyökkäyspään outlet verrattuna Pogbaan, jonka roolikin on toki lähtökohtaisesti vähän erilainen. Älykkäin pelaaja nykyjoukkueesta ja Pasin sanoin "futaaja". Näkee joukkuekaverinsa ja tilat joihin syöttää, ja osaa hakeutua myös ahtaissa tiloissa pelattavaksi. Nopeus on selkeä heikkous, mutta kun Mataa peluutetaan tämän vahvuuksia hyödyntäen, kyseessä on edelleen todella käyttökelpoinen pelaaja. Ja toki kyseessä on myös erittäin sympaattinen kaveri. Sanoisin, että varsinkin näissä kotipeleissä heikompia vastaan Mata kuuluu lähtökohtaisesti avaukseen, sillä Unitedilla ei oikein ole parempia hyökkääviä pelaajia tiiviiden puolustusten avaamiseen. 

Rashford - Petasi paikan Matan maaliin ja viimeisteli kovalla kudilla viimeisen osuman, joskin vähän onnekkaasti. Ottanut hienosti vastuuta hyökkäämisestä Southampton-ottelusta lähtien. Jollain tavoin pelaaja muistuttaa nuorta Ronaldoa. Itseluottamus on about yhtä kovaa luokkaa, ei pelkää mitään, uskaltaa haastaa, ja omaa laadukkaan, kovan laukauksen. Kun tulee viimeisen ratkaisun aika, jäätyy kuitenkin yleensä kokonaan. Helpot asiat tehdään tarpeettoman vaikeiksi ja niin edelleen. Kuten Rautiainen studiosta osuvasti sanoi, Unitedin nuoret pelaajat tarvitsisivat jonkun, joka kädestä pitäen ohjeistavat näitä hyökkäyspelaamisessa. Rashfordista moni valmentaja saisi ihan satavarmasti enemmän irti ja silloin puhuttaisiin luultavasti jo Kanen kaltaisesta eliittitason hyökkääjästä. 

Lukaku - Hieman parempi peli Lukakulta. Hieno avaava syöttö 2-0-maaliin. Usein toivoisi, että pystyisi pelaamaan paremmin korkeat pallot omilleen; ei ole kokoisekseen erityisen kova pääpelaaja. Tap-in 3-0-maaliin. Tuntuu, että iskee aina lähinnä helpot paikat sisään ja jättää ne 1vs1:set tekemättä, kuten tokan jakson puolittainen läpiajo. 

Rojo - Kypsempää pelaamista kuin Arsenalia vastaan. Vähän tuollainen Baillyn kaltainen villi kortti, josta ei koskaan tiedä varmasti mitä sieltä on luvassa. Näin fanin näkökulmasta hiukan hämmentävä pelaaja; tykkään tavallaan Rojon asenteesta, kyvytkin riittää melko pitkälle, mutta samalla miettii, voiko tähän luottaa koskaan sataprosenttisesti. 

Fred - Pirteän oloinen cameo Unitedin brassiväkkärältä. Selvästi totuttelee yhä Valioliigan tempoon, sillä pomppaus surkeasta Ukrainan liigasta Englantiin on varmasti kova kenelle tahansa. Raa'an oloinen pelaaja, mutta potentiaalia uskoakseni löytyy tarpeeksi oikeuttaakseen paikkansa nykyisessä United-ryhmässä. Jossain toisessa pelitavassa sopeutuminen olisi nopeampaa, mutta tuskin mahdotonta tässäkään. Jossain vaiheessa Mourinhon on uskallettava antaa pelaajalle enemmän vastuuta, sillä lisähankintoja on keskikentälle tuskin ennen kesää odotettavissa. 

McTominay - Pääsi viimeiseksi 10 minuutiksi kentälle ja nämä ovat mielestäni sellaisia paikkoja jolloin McTominayn kaltaiselle pelaajalle kannattaa niitä irtominuutteja antaa. Kuluvalla kaudella hän on saanut kykyihinsä nähden liikaa vastuuta enkä usko ollenkaan, että esim. SAF olisi pelaajaa tällä tavoin tuonut mukaan joukkueeseen. Yksi hyvä puolustuspään "driblaus" jäi mieleen ja pääsi myös yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokonaisuutena Unitedin vakuuttavin esitys tällä kaudella, vaikka onhan Fulham surkeudessaan huono mittari, peli olisi kuitenkin voinut päättyä esimerkiksi 6-1 tai 7-1.

Dalot oli hyvä nousuineen ja keskityksineen, tästä on meille paljon iloa oikealle laidalle tuleville vuosille.

Youngilta ja Matalta myös erittäin hyvä peli, samoin lämmitti mieltä Josen yläfemmat valmennustiimin kanssa kolmannen maalin jälkeen.:)

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×