Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

FA 5.1.2019 Manchester United vs Reading

Recommended Posts

[IMG] .....VS...... [IMG] 


                                  Lauantai, Tammikuu  5 2019
                                                Klo: 14.30 
                                    Old Trafford, Manchester

Share this post


Link to post
Share on other sites

FA-cupia vaihteeksi. Pelataankohan ykkösjoukkueella vai kakkosella? Kuitenkin mahdollisuus voittaa jotain kun valio on menetetty. Reading majailee sarjaportaan alempana ja toiseksi viimeisenä sielläkin joten ei pitäisi olla ihmeellinen vastus.

Josko kentälle:

Romero
Dalot Lindelof Jones Young
Fellaini
Fred Pereira
Lingard Lukaku Sanchez

Vaihdosta sitten ykköskorin miehiä jos homma ei kulje ja jos kulkee, niin sitten nuoria malliin Greenwood, Chong, Gomes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flunssaa pukkaa tälle päivälle joten mikäs sen mukavampaa kuin katsella rauhassa Unitedin peliä :) Readingista sen verran että joukkueen alakerrassa luutii SAF:n entinen luottopelaaja John O'Shea. 

Muuten sama avaustoive kuin edellä, mutta Mata Lingardin tilalle ja Jesse sitten kehiin Spursia vastaan. Lindelöf myös vähän hiinä ja hiinä, alkaa olla ties kuinka mones peli ruotsalaiselle kahden viikon sisään. Onhan siellä esim. Darmian jos kierrätystä halutaan. Greenwoodille debyytti jos mahdollista.   

Jengi lähtee muuten perinteiselle Dubain reissulle pelin jälkeen. Voitto tästä ja hyvä fiilis päälle ennen ensi viikon herkkupalaa! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä avaus. Greenwood näköjään loukkaantuneena, Garner ja Chong kuitenkin penkillä. 

McTominayn peliminuutit voi joku nähdä miinuksena, mutta jos vaihtoehtoina on Fellaini tai oma kasvatti, en valittaisi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä tulos, surkea peli. Olipahan iso ero Unitedin kakkosmiehistössä ykköseen verrattuna. No, tätä Readingia vastaan kaksi tehokasta hetkeä riitti. OGS on muuten ensimmäinen ensimmäisissä 5 pelissä voittoon pystynyt United-manageri sitten Sir Matt Busbyn. 

Romero 8 - Avaukset tuli pitkinä Lukakua kohti, kuten Mourinhon aikoina. Toisaalta Romero ei ole oikein tunnettu jalalla pelaamisestaan. Muuten solid ja esti 1vs1 tilanteessa maalivahdin kierron kuten Allison aiemmin viikolla. 

Dalot 5 - Huonoin United-peli tähän saakka. Syötöt, keskitykset ja juoksut meni ihan miten sattui. Paransi vasta aivan lopussa. 

Darmian 6 - Oli ok, solid, vaikkei erottunut mitenkään erityisesti kentältä. 

Jones 5 - Siihen voi luottaa, että Jones tekee joka ottelussa sen yhden virheen. Oli siellä hyviäkin hetkiä, mutta kokonaisuutena ei vakuuta. 

Young 5 - 80 minuutilta eteenpäin hyvää tekemistä, en oikein tiedä mitä teki siihen saakka. Miten voi Readingia vastaan olla noin hankalaa, vaikka Valioliigassa on kulkenut? 

Pereira 6 - Ensimmäinen jakso alle riman, ei saanut mitään aikaan. Pallon kanssa kuin kotonaan, mutta ei tiedä mitä pelivälineen kanssa kuuluisi tehdä. Ehkei 8-paikka ole pelaajalle luontaisin mahdollinen. Toisen jakson loppupuolella heräsi ja sai yhden hyvän laukauksenkin, jonka Jaakkola hienosti torjui. 

McTominay 7 - Vastoin odotuksia oli Unitedin parempia pelaajia eilen. Helppo ymmärtää miksi mourinho piti McTominaysta, sillä on kurinalainen pelaaja joka tekee puolustustyöt huolella. En usko että tällä kaverilla on tulevaisuutta Unitedissa, mutta jos joku opettaisi sille miten peliä avataan, niin ehkä tällä olisi vielä mahdollisuuksia. 

Fred 6 - Sai eilisestä paljon risuja, mutta ei tuo nyt niin huono ollut. Asenne oli kohdallaan, mutta ideat ei osuneet yksiin muiden kanssa. Yrittää usein liiankin rohkeita ratkaisuja, kun voisi pitää pelin yksinkertaisena. Jos joukkuekaverit olisivat edes hieman enemmän samalla aaltopituudella, näyttäisi varmasti paremmalta pelaajalta. Täytyy toki parantaa composurea pallon kanssa, menettää pelivälineen ihan liian helposti. En kirjoittaisi brassia vielä ulos, sillä näen tässä potentiaalia. 

Mata 5 - Voitti penon ja laittoi sen nätisti sisään, eipä tehnyt juuri muuta. Heikko esitys ja seuraa liian orjallisesti yhä Mourinhon ohjeistuksia joissa riskejä ei oteta. Lingard sopii voimakkaasti prässäävänä pelaajana paljon paremmin nykysysteemiin. 

Lukaku 6 - Mitä nyt vielä tuohon driblaamiseen niin en nyt pidä Lukakua tietenkään hyökkääjänä, jolta pitäisi odottaa Ronaldon tapaisia suorituksia kuljetuksissa. Se mikä pelaajalta puuttuu on yleensäkin tekniikka pallon kanssa, aivan perusasioiden suhteen. Liian usein näkee Lukakun ottavan palloa vastaan ja menettävän sen heikon kosketuksen jälkeen, enkä usko että tässä on kyse välttämättä edes itseluottamuksesta. Toisaalta en näe Lukakua oikein perinteisenä poacherinakaan, johon se nyt ehkä kuitenkin parhaiten soveltuu. Unitedissa on totuttu näkemään sellaisia maailmanluokan hyökkääjiä kuten van Nistelrooy ja RVP, joten ehkä tämäkin saattaa vaikuttaa näkemykseeni Lukakusta. En näe Lukakua lähellekään vastaavantason futaajana kuin nämä kaksi edellämainittua, eikä siitä tule koskaan tulemaan sellaista. Eikä tarvitse noinkaan kauas ajassa mennä vaan Lukakua voidaan verrata liigan muihin huippuhyökkääjiin, kuten Harry Kaneen. Eihän Kane aivan maailman teknisin hyökkääjä ole, mutta perustekniseltä osaamiseltaan kaukana Lukakun edellä. 

Eilen Lukau oli ihan hyvä ja toisessa maalissa nähtiin taas missä pelin osa-alueissa pelaaja on parhaimmillaan. Lukaku haistaa maalin kun saa siihen tilaisuuden. Uusi systeemi sopii Lukakulle paremmin kuin edellinen puhdas target-rooli, joskin mielestäni pelaajan pitäisi yrittää syvyysjuoksuja enemmän. Asialla on myös kääntöpuolensa, sillä Lukaku on huono prässäämään, ja siltä osin Rashford tai jopa Martial tai Lingard sopivat paremmin johtamaan hyökkäystä. En tiedä vielä mikä Lukakun rooli tulee keväällä olemaan, mutta toistaiseksi OGS on osannut käyttää belgiä hyvin; yrittänyt maksimoida tämän vahvuuksia ja minimoida heikkouksia. 

Sanchez 5 - Selostaja taisi todeta jotain Lukakun ja Sanchezin kyvystä pelata yhteen, mutta itse en maalia lukuunottamatta juuri nähnyt tällaisia hetkiä. Alexisin tasonlasku juontaa juurensa Arsenal-jakson loppupuolelle ja Unitedissa ei ole missään vaiheessa lähtenyt kunnolla kulkemaan. Ajattelen usein Sanchezin pelaavan vähän kuin irrallisena osana muusta joukkueesta. Pystyyhän Alexis edelleen silloin tällöin antamaan vapauttavan syötön toiselle kärkipelaajalle, mutta kun pelaajalta odottaisi niin paljon muutakin. Alexisin pitäisi statuksellaan olla johtava United-hyökkääjä, mutta mitä vielä! Muistetaan nyt kuitenkin tässä kohtaa, että pelaajalla on loukkaantuminen alla, ja voi mennä hetki jos toinenkin ennen kuin chileläinen pääsee kunnolla pelirytmiin kiinni. 

+ Vaihdot taas Olelta melko hyvät. Vaihtopelaajien otteet ei ehkä niinkään. Fellainia ei ihmeitä esittänyt. Chongin United-startti edustuksessa oli hapuileva ja yli-innokkuus palkittiin keltaisella. Junnun potentiaali oli silti nähtävissä. Rashford toi hyökkäyksiin energiaa, mutta jostain syystä yritti jatkuvasti omia ratkaisuja. 

Miksi peli näytti eilen noin köyhältä, johtui useammasta asiasta. Kentällä oli 9 tuoretta pelaajaa, joista monilla ura seurassa on vaakalaudalla. Ainakin Lukaku, Alexis, Pereira ja Fred olivat lisäksi huonosti valmennettuja edellisen managerin alaisuudessa. Näiden pelaajien itseluottamus on kärsinyt merkittävästi. Eipä tällaisesta ryhmästä hyvällä tahdollakaan saa aikaan sujuvasti yhteen pelaavaa avauskokoonpanoa, näin lyhyessä ajassa. Reading ei ole sytyttävimpiä vastuksia, joten tälläkin saattoi olla vaikutusta vaikka OT:lla pelattiin. Samaan hengenvetoon täytyy vähän ihmetellä, miksi avauksesta ei tuon enempää löytynyt pelihaluja tai energiaa. Tätä OGS taisi myös eniten ihmetellä vaisun avausjakson pelaamisen jälkeen. Vasta Rashfordin tultua kentälle tunnin pelin jälkeen alkoi näkymään merkkejä siitä pelistä, mitä Ole Gunnarin ManU esitti aiemmissa otteluissa. Jos eilisen perusteella pitäisi miettiä, ketkä pelaajat olisivat tyrkyllä vakiavaukseen, eipä sieltä tarvitsisi yhtään nimeä esiin nostaa. Tai jos jonkun nostaisin, Darmianin tai Jonesin vain siksi, että parempia vaihtoehtoja ei ole nykyrosterissa tarjolla. Varsinkin Frediltä ja Pereiralta odotin enemmän, mutta jollei mahdollisuuttaan halua käyttää niin ei sitten. 

Peli kuitenkin voitettiin ja vuoden päästä esitystä ei muista kukaan. Näinhän se menee :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peli oli kovin lattea odotukseen nähden. Cupin kiihkeä tunnelma puuttui ja oli pikemminkin kuin harkkapeli.

Reading hallitsi palloa ja Manun näyttämishalut uudelle valmentajalle oli jäänyt pukukoppiin ?

Keskikenttä oli pettymys, kuten jo viesteissä aiemmin tullut esiin. Pereiran peli oli hukassa ja jouduttiinko Fredista maksamaan jotain ?
Toivottavasti McTominay saa samanlaisen boostin kuin Rasse Olen joukkueessa , ja nostaa itsensä talentista pelimieheksi, jota on toivottu.

Mata oli mielestäni hyvä Castlea vastaan ja teki peliä, toisin kuin PP, jolta halutonta hölkkää. Mata on käyttökelpoinen pelaaja, kunhan osataan roolittaa oikein.

Pääasia oli pelistä voitto, joka saatiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×