Jump to content
20Legend

2.3.2019 Manchester United vs Southampton @ Old Trafford

Recommended Posts

Tästä on puhuttu aiemminkin, mutta:

Ottelua ei näy lauantaina Viasatilta vaan sieltä tulee Bournemouth-City -kamppailu. Tällä kaudella se on muuten 7. kerta kun Unitedin liigapeliä ei näytetä. Eli melko iso osa peleistä on pitänyt katsella muualta. Onneksi streamit on tänä päivänä kohtuu hyviä ja toimii pätkimättäkin ison osan ajasta. Silti - ei kovin hauskaa maksella satoja euroja vuodessa tällaisesta palvelusta. Mä nyt kuitenkin odotan melkein kaikki Unitedin pelit Viasatin kautta näkeväni, kun eipä sieltä änärin ratkaisupelien ohella juuri muuta tule katsottua. 

Valioliigan yhden ottelun sääntö on perseestä, mutta vähän voitaisiin Viasatillakin miettiä näitä otteluvalintoja järkevämmin. Mestaruustaisto käy kuumana, mutta ei se tarkoita sitä, että Cityn tai Liverpoolin tarvitsee aina olla ruudussa. Unitediltakin jokunen fani Suomesta löytyy. Lähtee kyllä palautetta ko. asiasta Viasatin suuntaan. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä itse otteluun tulee, niin luonnollisesti peli on pakkovoitto Unitedille. Iltapäivällä pelataan aiemmin Pohjois-Lontoon derby, josta ehkä tasapeli Tottenhamin nykytilanteen huomioiden kelpaisi parhaiten. Tottenham on Unitedista enää 5 pisteen päässä, ja voi hyvin vielä tulla taulukossa alemmas. 

Pitkästä loukkaantumislistasta en ole suuremmin huolissani, sillä Palacea vastaan Ole pystyi hyödyntämään tehokkaasti myös vakiavauksen ulkopuolella olevia pelaajia. Lukakulta toivoisi maaleja myös tässä ottelussa. Alexis ei edelleenkään vakuuta hyökkäyssuuntaan, ja kun Rashford vaikuttaa olevan taas kunnossa, Alexisin voisi jättää penkille. Toisaalta Alexisisille haluaisi enemmän minuutteja vireen löytymisen vuoksi, mutta johan sitä vanhaa virettä on tässä vuosi odoteltu.

Young/Dalot paikanvaihdoksineen toimi viime pelissä hyvin oikealla ja samaa kombinaatiota kannattaa hyödyntää tässä ottelussa. Fred aloitti Palacea vastaan hermostuneesti, mutta paransi pelin edetessä. Mun puolesta saisi jatkaa avauksessa, vaikka ylempänä ehdotetaan Pogban ja McTominayn kaveriksi Pereiraa. Monet ovat teilanneet Fredin ennen kuin tämä on saanut edes kunnon mahdollisuutta, mutta miten kävi esim. Lindelöfin kohdalla? 

Southampton on uuden valmentajansa johdolla vaarallisempi joukkue ja taistelee tiukasti putoamista vastaan, joten helppoja pisteitä ei ole luvassa. Veikataan kuitenkin Unitedille selkeähköä 3-1,0 voittoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisipa ollut tapahtumarikas peli katsottavaksi, mutta twitterin kautta tuli sitten tämäkin peli seurattua. Tärkeintä tietysti 3-pistettä, ihailtavasti saa Ole siipirikkoisen joukkueen iskukykyiseksi ihan kuin CP-peli keskiviikkona. Hienoa että iso poika, eli Rom on löytänyt maalivireen uudestaan.

Sitten tämä Viasatin touhu, kylläpä vi...taa, eikun ketuttaa, loppuu meikäläisen tilaus tähän kauteen, ei kauheasti kiinnosta Belgian liiga eikä Hollannin Cup. Mieluummin katselisin vaikka Championshipin pelejä kuin em. tai Bundesliigaa.

Olisiko palstaveljillä/-siskoilla tietoa miten saa varmasti nähtyä kaikki Unitedin pelit, MUTV?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tärkeä voitto, vaikka vähän tiukoille se veti! Old Traffordilla nähtiin 5 maalia, joista kaksi olivat todella komeita kaukolaukauksia, ja komea vapaapotku vielä siihen päälle.

Pelin alkuun Unitedilla oli parikin huippupaikkaa, mutta Southamptonin maalivahti onnistui torjunnoissaan tuurilla ja taidolla. ManUlla oli vaikeuksia saada keskikentän peliään käyntiin. Tauolle mentiin yllättäen Southamptonin johdossa. Vaikea sanoa, olisiko De Gea voinut tehdä maalissa jotain paremmin, laukaus tuli kuitenkin etukulmasta. 

Toisen jakson alkuun Alexis loukkaantui, mikä oli lähinnä hyvä asia kotijoukkueen kannalta. Dalotin ottaminen sisään muutti pelin luonteen täysin ja seuraava vartti mentiin Unitedin painaessa hyökkäyksiä Sotonin maalille. Pogba siirtyi toisella jaksolla myös alemmas rakentamaan peliä. Pereira tasoitti pelin huikealla laukauksellaan, ja Lukaku paikkaili aiempia mokiaan kliinisellä viimeistelyllä harhautetettuaan ensin puolustajan pois tilanteesta. 

Ward-Prowsen vaparin jälkeen näytti, että tulee Burnley-pelin toisinto. Unitedilla oli kuluvana vuonna vain 1 liigavoitto ennen tätä. Pikkuisen onneakin tarvittiin, sillä Fredin syöttö kimposi hiukan Southmaptonin pelaajasta ja Lukaku pääsi laukomaan irtopalloon boxin rajoilta lukemiksi 3-2. Pogba olisi lopussa voinut antaa belgialaiselle saumat hattutemppuun, mutta päätti laukoa itse ja epäonnistui. Jotenkin sellainen tunne aina Pogban laukoessa, että se on 50-50 meneekö sisään vai ei. Tällä kertaa ei sentään pisteitä menetetty pilkun takia. 

3 pinnaa 3. sijasta on kyllä aivan huikea suoritus Olelta, etenkin näillä loukkaantumisilla. United on mestaruusformissa tällä hetkellä, eikä tahti näytä toistaiseksi laantuvan. Mikä parasta, kaikki on vielä omissa käsissä; otteluissa Arsenalia ja Chelseaa vastaan on isot pisteet pelissä.

De Gea 6 - Vaikea peli. Isoja torjuntoja tarvittiin, nyt niitä ei saatu. Avausmaali torjuttavissa De Gean standardeilla. 

Young 5 - Tekee nykyään liikaa virheitä, eikä kuuluisi välttämättä avaavaan kokoonpanoon. Huono rajaheitto johti avausmaaliin ja oli aiheuttamassa 2-2-maaliin johtanutta vapaapotkua, joskin se tuomittiin köykäisin perustein.

Smalling 6 - Vaikeuksissa Sotonin prässin kanssa. Voitti hyvin pääpalloja. Onnekas, ettei pilkkua tuomittu. VAR:n kanssa olisi käynyt toisin. 

Lindelöf 6 - Solidia puolustamista, pystyi avaamaan myös paineen alla pelivälinettä omille. 

Shaw 6 - Hiukan pihalla avausmaalissa. Hyvää tekemistä hyökkäyssuuntaan. 

McTominay 6 - Selvä tasonlasku Liverpool-ottelusta. Pelkäsi tehdä luovia ratkaisuja pallon kanssa ja hidasti ajoittain peliä. Kelvollista puolustamista kuitenkin. 

Pereira 7 - Yksi loistava keskitys Lukakulle ensimmäisellä jaksolla. Menetti palloja kuitenkin liikaa. Parempi toinen jakso ja upeasti tehty maali. 

Pogba 6 - Melko vaisu ottelu, vaikka hyviäkin hetkiä sinne mahtui. Epäonnistui pilkulta. 

Rashford 6 - Hiljainen peli Rashfordilta. Ei päässyt oikealla laidalla kunnolla mukaan peliin. 

Lukaku 8 - Epäonnistui kahdessa huippupaikassa, joiden arvelin kostautuvan myöhemmin. Paranteli osakkeitaan viemällä Unitedin ensimmäisen kerran johtoon pelissä. Toinen maali syntyi kauempaa ja oli ehkäpä vielä parempi viimeistely. Alkanut iskemään maaleja juuri silloin kun sitä kipeimmin kaivataan! 

Alexis 4 - Chileläisen joutsenlaulu alkaa olemaan nähty. Ei saanut yhtikäs mitään aikaan vapaassa roolissa. Loukkaantuneena vaihtoon. Kuvaavaa oli, että muut Unitedin pelaajat eivät kiirehtineet laittamaan palloa rajoista yli Sanchezin maatessa nurmella.

---------------------------------------------------------------------------------

Dalot 8 - Toi kunnon pöhinää Unitedin peliin toiselle jaksolle. Alustamassa tasoitusta. Esitteli loistavaa keskitystaitoaan. Rohkeasti vain avaukseen! 

Fred 6 - Ehti antamaan syötön Lukakun maaliin. 

Chong - Irtominuutit lopusta. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hiukan tuurilla punainen laiva purjehti voittoon. Smalling ja Young kaatoi ukkeleita liki pilkun edestä ja Big Rom taisi tempaista eka maalinsa paitsiosta. Jotenkin oli sekava ja kohmelo peli. Olisiko syynä se että 3-4 avainpelaajaa puuttui. Sotonin maalit komeita, olisiko Davellakin hiukan ollut huonompi päivä. Pereiralle vissiin avausmaali valiossa plus syöttö toiseen. Mutta eikun porskutetaan Olen johdolla. Kärkitaistelu tiivistyy ja jospa sieltä alkaisi terveitä ukkoja tulla jo peliin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Väsymys taisi paistaa otteista. Palacea vastaan vielä pystyttiin kontroloimaan rauhallisesti peliä, vaikka vastustaja pelasi hyvin.

Nyt oli vaikeaa. PP vain rivipelaaja nuorten Pereiran ja McTominayn rinnalla. Yhteispelikään ei ihan timanttia nuorien tultua rutinoitujen Maticin ja Herreiran tilalle.
Hienosti kuitenkin SAFin aikojen malliin peli käännetiin voitonpuolelle. Voiton lisäksi iloitsin nuorten keskikenttämiesten tasonnostosta, vaikka McT. ei ihan parasta peliä pelanutkaan tällä kertaa. Riittävän hyvin kuitenkin.
Peli ilo ja uskallus paistoi. Nyt saa pelata ja nauttia pelamisesta virheiden välttelyn sijaan.

Kilpajuoksu neljän sakkiin käy yhä jännittävämmäksi Lontoon porukoiden kompuroidessa.
Kuormitus on kapealle miehitykselle kova, ja se on ehkä Unitedin suurin uhka tällä hetkellä.

Itseluottamus, peli ilo, Olen tiimin taktinen osaaminen on kunnossa, mutta kuormitus painaa jaloissa. Loukkaantumisalttius lisääntyy ja parasta ei otteluruuhkassa aina saa irti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×