Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

Recommended Posts

[IMG] ...VS....[IMG]


                              Lauantai, Huhtikuu 13 2019
                                                 Klo. 19:30 
                                Old Trafford, Manchester

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos hyökkääminen perustuu pääasiassa keskityksiin, olisi ihan jees jos niitä myös treenattaisiin.

Erilainen pilkku Pogbalta nyt ja pallo sisään vähän kyseenalaisen tuomion jälkeen. Get in!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matalle ei ainakaan ole ensi kaudeksi käyttöä tämän pelin perusteella.

Ja näinhän sen pitäisi ollakin - jokainen pelaaja pelaa nyt tulevaisuudestaan Unitedissa. Edelleen liikaa deadwoodia mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauden surkeimmalla pelillä onnekkaasti kolme pistettä. Joukkue täysin epätasapainossa. De Gean haamupelastus antoi mahdollisuuden voittoon. Pallollinen peli? Sitä ei ollut lainkaan! Valmennusryhmän taktinen taito näyttää rajaliselta. Jotain tartyis tehdä, mestareiden liiga paikka jää näillä otteilla haaveeksi.
Mistä oikein johtuu pelaajien ikäänkuin päämäärättömyys kentällä? Onko se osittain sitä että joukkuessa on epätietoisuutta siitä että ketkä ylipäänsä nykyisestä pelaajaringistä ovat ensi kaudella joukkueessa. Huhut kertovat 4-6 pelaajan poistumisesta!  Osittain epäyhtenäisyys johtuu suuresta rotaatiosta eri pelien kesken, tämähän on suurelta osin ollut pakonsanelemaa loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Jokatapauksessa on selvää että se buusti minkä OG:n saapuminen sai aikaan on ohi. Pelaajien vapautuneisuus on muuttunut jähmettyneisyydeksi, liike on loppunut, palloa siirrellään laiskasti ja ne syötöt ja keskitykset .... voi ei.. ovat olleet täyttä kuraa ja kun pelaajat odottavat palloa paikallaan seisoen ottamatta askeltakaan palloa vastaan niin peli ei rullaa ja kuten nähtiin syöttöketjuja ei saatu juuri lainkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitään asiaa 4 joukkoon. Puolustus aivan hukassa. Mm Mata, Lingard ja Martial täysin yössä. Lingard todella, siis todella huono. Ei mitään asiaa avaukseen, toivottavasti vain rotaatiopelaaja jatkossa. Martial ulos, rohkea päätös mutta voisi ulostaa.

Fred hyvää tekemistä, mutta pahoja menetyksiä tulee pahoissa paikoissa.

Oliko Greenwood kentällä?

Ole? Todella. Huolestuttavaa. Joukkue todella hukassa, ei oikein mitään selkeää game plania. Näyttää pahalta Olen taktinen osaaminen.

3p. Siinä se. Kotona West Ham hallitsee. Toki, kuten wolves tms niin hyvä joukkue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaatimattomalla esityksellä 3 pistettä. Liigan otteet eivät lupaa hyvää OGS:n saatua pysyvän pestin. Tämä lienee sarjasijoituksen puolesta se realistinen taso, johon näillä pelaajilla voidaan päästä, eli sijat 4-6. Mourinhon 2. sija meni enemmän ylisuorittamisen kuin hyvän pelin piikkiin. Toisaalta valmennus ei tee asioita helpommaksi. Untied pelaa kotona riskejä vältellen, joskaan ei aivan mourinhomaisesti, kuten maalintekoyritykset kertovat. Voidaan katsoa vaikkapa Pogban roolia viime peleissä, ranskalainen pelaa selvästi alempana. Joukkueella ei ole ideoita siihen, miten murtaa puolustuksia kentän keskialueelta käsin. McKennan piti olla sellainen koutsi, joka osaa rakentaa toimivan hyökkäyksen, mutta en näe tässä jengissä juuri viitteitä siitä. Näin ollen valtaosa hyökkäyksistä päätyy laidoilta tuleviin keskityksiin, jota vähän ihmettelen sillä Rashford ja Lukaku eivät ole hyviä pelaapelaajia. Keskityksillä pitäisi olla kohde esim. takatolpalla, mutta harvoin näin on ja keskitykset päätyvät ensimmäisiin puolustajiin etualueelle tai koko pakan ylitse. Eikä oikein auta vaikka siellä oli eilenkin Dalot keskittelemässä Youngin sijasta, Unitedin hyökkääjät eivät osaa näitä palloja haistella tai sitten näitä tilanteita ei vain treenata tarpeeksi.

Vastahyökkäykset ovat luku sinänsä, näissä United on vielä luvattoman huono, vaikka uskoakseni OGS:n pelitapa ainakin osittain perustuu vastahyökkäyksille. Valmennuksen puutteena voisin nähdä sen, että pelaajia ei nosteta hyökkäyksiin yleensä tarpeeksi. Näin palloa ylöstuova pelaaja kuskaa sitä aikansa, kunnes lopulta menettää pelivälineen kun hyviä vaihtoehtoja ei ole. Toisaalta pelaajien tekninen taso asettaa omat rajoitteensa miten näitä hyökkäyksiä voidaan pelata, sillä usein helpotkin syötöt näyttävät olevan ihmeellisen vaikeita 200 000 puntaa viikossa ansaitsevalle pelaajalle. Untiedin todellinen perisynti on pallon menettäminen pienenkin paineen alaisena, ja tästä ei voi oikein valmennusta syyttää. Young veti viime keskiviikkona pohjat 30 pallonmenetyksellään. Se on päällimmäinen syy, miksi Watfordit ja West Hamit pystyvät OT:lla tätä nykyä hallitsemaan pelejä. Antaisin myös melkein mitä vain sellaisesta keskikenttäpelaajasta, joka pystyy paineen alla ottamaan pallon vastaan, ja rauhoittamaan pelin kulkua (välillä melkein toivoo, että Carrick hyppäisi takaisin aitiosta kentälle) ja pitämään yllä haluttua tempoa. Se ei poista ylemmän hyökkäyskolmikon tai muidenkaan koomailuja, mutta ainakin antaisi jonkinlaisen perustan, jolle hyökkäyksiä pystytään rakentamaan. Maticista, Fredistä ja Pogbasta ei tähän hommaan nähdäkseni ole. United pelaa nyt kuin keskikastin joukkueet yleensä pelaavat: rauhattomasti, ilman selkeää struktuuria ja kaikki tekeminen hyökkäyspäässä on yksinkertaistettua. Where's the quality? 

Ja mitä tuohon eiliseen peliin vielä tulee, ilman De Gean haamutorjuntaa oltaisiin luultavasti päädytty pistejakoon. Olihan siellä lisäksi Andersonilla ja Antoniolla toinenkin paikka viimeistellä, mutta ylärimaa lähemmäs eivät päässeet. DDG:n ohella Smallingin ja Jonesin johtama keskuspuolustus selvisi hyvin, kuten nyt ehkä voi tällaista vastustajaa vastaan odottaa. Jones paikkaa pelillisiä puutteitaan halullaan pelata Unitedille, kuten lopussa kävi ilmi. Rojo taas oli kuraa vaspan tontilla ja Dalotille sattui selkeästi heikompi päivä. Mata ei tarjonnut hyökkäyksissä yhtään mitään, jopa hän sortui helppoihin syöttövirheisiin. Pogba hautoi välillä palloa, mutta oli silti parempia suorittajia eilen. Auttoi Frediä puolustushommissa ja olisi saanut enemmän aikaan ylöspäin, jos hyökkääjät ei olisi noin kädettömiä. Rankkarit tällä kertaa varmasti verkon perille ja toivottavasti Pogba jättää ylimääräiset vauhdinotot jatkossakin FIFA-pelien puolelle. Fredille antaisin myös puhtaat paperit eiliseltä, brassi vaikuttaisi pikkuhiljaa saavan liigapelien juonesta kiinni. Lingard ja Martial näytti siltä kuin eivät olisi pelanneet muiden kanssa päivääkään. Rashfordin tullessa askiin näkyi heti selvä ero liikkuvuudessa ja terävyydessä em. kavereihin verrattuna. Rashford pakotti myös West Hamin maalivahdin ainoaan kunnon torjuntaan koko ottelussa. Lukaku oli mixed bag, joukossa oli hyviä suorituksia mutta jonkinlainen pehmeys leimasi hänenkin otteita. Greenwood saatiin loppuhetkiksi mukaan oikealle laidalle ja jollei muuta, ainakin kokemusta tuli nuorukaiselle vähän lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laatu puuttuu ja se näkyy! Toivottavasti seuraavassa siirtoikkunassa saadaan oikeasti muutama laadukas pelaaja joukkueeseen, eikä vain lupaavia nuoria. 

Kyllähän Olen aikana Matic, Herrera, Pogba kolmikolla keskikenttä toimi erittäin hyvin. Hyökkäyspäähän tarvii todellakin jonkun A+ luokan pelaajan oikeaan laitaan. On tää käsittämätöntä miten monta vuotta ollaan pelattu ilman sen pelipaikan pelaajaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 tuntia sitten, Crisu7 kirjoitti:

Martial ulos, rohkea päätös mutta voisi ulostaa.

Kova heitto, mutta tarkemmin kun miettii, ei välttämättä yliammuttu. Martial on sellainen pelaaja jonka ominaisuudet sopivat parhaiten nopeaan yhden kosketuksen syöttelyyn ja ahtaissa väleissä pelaamiseen. Kaveri on vaarallisimmillaan boksissa tai sen välittömässä läheisyydessä, jolloin hän pääsee antamaan matalia syöttöjä kanssapelaajilleen tai viimeistelemään itse. Varsinaiseen sivurajaa halaavan laitapelaajan rooliin Martialista ei ole hyvistä 1vs1-ominaisuuksistaan huolimatta. En ole ikinä pitänyt Martialia sopivana sellaiseen vastahyökkäysjalkapalloon, jota Mourinhon aikakaudella pelattiin, ja tuskin sopii edes tähän OGS:n tämänhetkiseen pelitapaan. LVG:n systeemissä Martial pärjäsi paremmin, kun sai pelata hieman ylempänä, ja vaikkapa Pepin pelitapaan Martial istuisi arvatenkin paremmin, kuin Unitediin. 

OGS:n pitää kesällä tietää, paitsi että millaista pelitapaa nyt lopulta edes haluaa Unitediin ajaa sisään, mitä tämä tarkoittaa Martialin kannalta. Yksi selkeä puute Martialilla on ollut alhainen työmäärä, ja sen puolesta on aika kyseenalaista, sopiiko pelaaja aktiiviseen, prässäävään pelityyliin jota Mourinhon lähdettyä pelattiin. Oliko nyt niin että Martial on yksi niistä 25 Valioliigan kenttäpelaajasta Lukakun kanssa, joilla on tällä kaudella vähiten juostuja kilometrejä. Tuo on tietysti sellainen asia, mitä voi pitää muutenkin huolestuttavana uran kannalta ja Martialin "laiskuus" on kyllä ihan nähtävissä siinä, että pelaajaa ei välillä näyttäisi homma vaan kiinnostavan kentällä. Ei se ihan sattumaa ole, että Martial on joutunut olemaan niin Deschampsin kuin Mourinhon papereissa usein nokkimisjärjestyksessä alempana muihin, aktiivisempiin hyökkääjiin nähden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, kelssi hävisi ja samalla varmistui liverin valioliigan voitto. 4 helppoa jäljellä kun cityllä ohjelma aika katastrofaalinen.

Manulla vielä mahkut vaikka tottenham varmaan jo karannut. Arsukin on oivassa vireessä niin voipi olla että jää luu käteen ja 5. sija.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leicesterillä ja Burnleyllä ei ole enää käytännössä pelattavaa ja heikkovireisen Brightonin pitäisi olla Citylle suupala. Näistä korkeintaan Burnleyn voi nähdä potentiaalisena kompastuskivenä. Mun nähdäkseni mestaruus ratkeaa siihen miten City pystyy hoitamaan peräkkäiset pelit Spursia vastaan kotona, miten mahdollinen tippuminen UCL:stä vaikuttaa ja ennen kaikkea kuinka derbyssä käy. Nykykunnossaan ManU ei Cityn voittoa pysty estämään, mutta derby on aina derby eikä lopputulosta pysty sanomaan etukäteen. 

Ikävä myöntää, mutta kysymys on tosiaan nyt lähinnä siitä, kykeneekö City voittamaan loput ottelunsa, sillä Liverpool todennäköisesti pystyy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×