Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

Ajatuksia tästä kaudesta

Recommended Posts

Viime kauden päätös oli Manulle huono/surkea lievästi sanoen. Olen lupaava hypetys alku päättyi surkeaan räpistelyyn kauden loppupeleissä. Sija kuusi valiossa, pisteitä 66 ja kauden lopussa hävittiin hännän huipuille menettäen ainakin viitossija taulukossa ja neljäskin oli saavutettavissa. Maaleja tuli tehtyä 65, omiin meni huimat 54 ja plussalle siis 11 maalia. Kärkiporukoista city ja pool olivat omilla maaliluvuillaan , Arsenal teki 73, mutta loput top kutosesta olivat haitarissa 63-67 Manu mukaan lukien, joten ei maalinteko niin hirveä ongelma ollut. Päästetyt maalit taas, osa meni puolustuksen piikkiin ja lie puolen tusinaa hörppäystä tai virhearviointia ihan De Gean lukuun. Liekö sopimusneuvottelut sotki kuvioita mutta Dave ei ollut niin hyvä viime kaudella kuin aiemmin. Gamesavereita ei juurikaan nähty. Jopa Newcastle sijalla 13 päästi vähemmän maaleja!! Nyt odottaisin Daven palaavan tasolleen, ei kai taidot ole hävinneet, vai onko?

Puolustuspäätä on nyt tukittu omakotitalon kokoisella Harry Maguirella ja nopealla Aaron Wan- Bissakalla. Näiden kavereiden luulisi tiputtavan tuota maalisaldoa parempaan suuntaan. Harry on sopiva peloite tuohon maali eteen, tehnee muuta-man maalinkin kaudessa. Lindelöf, Shaw linjaan vielä mukaan. Molemmilla suht hyvä kausi takana.Dalot, Smalling ja loukkantumisherkkä Jones varalla. Bailly taas loukkaantunut, Luoja tietää kuin kauan. Tuanzebe myös käytettävissä loppu-minuuteille. Kapteeni Young, upeita katkoja ja pelastuksia viime vuonna, samoin typeriä kortteja ja taklauksia.

Keskikenttä hävisi varsinkin Herreran lähdön myötä, Fellaini lähti jo aiemmin. Fred ei oikein vielä lunastanut lupauksia viime kaudella, McTominay väläytti jonkun pelin, nyt odottaisin tason nostoa häneltä(kin). Andreas Pereiran pitäisi myös ruveta näyttämään onko hänestä pelimieheksi vai ei, pre season meni hyvin mutta katsotaan. Matic on hidas, on aina ollut ja hidastuu edelleen, silti hyviäkin pelejä mutta ei taida kunto riittää kaikkiin matseihin. Pogba(13 maalia) taas on pelimies silloin kun haluaa, loistavia pitkiä syöttöjä, pallonhallintaa, rytmimuutoksia, mutta sitten kun peli ei huvita niin sen näkee. Kädet levällään, löntystelee tai makaa kentällä. Kehon kieli kertoo kaiken.

Matasta en tiedä mitä enää saadaan irti, oikea hyökkäyksien pysäyttäjä. Vaihtomies. Vaparispesialisti kyllä mutta ei ole ainoa. Lingard pelasi vaihtelevasti viime kauden, toki 4 maalia mutta ei parhaimmillaan. Kiinni kävi vastustajaan, pallonriistoja, nämä jäi mieleen.

Hyökkäyspäässä KK-mies PP teki 13 maalia, suurin osa kylläkin rankeista. Pois lähtenyt Lukaku 12, Rashford ja Martial molemmat 10. Rashfordilla yritystä piisaa, sihtiä voisi petrata huomattavasti, kehittyy toki nuori mies, uskoisin. Martial se pitåisi saada pelaamaan sivurajalta ja jättämään murtsi ilme pukukoppiin. Jotenkin näyttää että kaverilla ei ole peli-iloa. Ei paljon hymyä, ei tuuletuksia, eikä välillä yritystäkään pelata. Harhautuksia voisi hioa, ensimmäinen yleensä onnistuu, toinen ei. Kikka kolmonen olisi kova sana. Näiden kavereiden pitäisi nyt pari maalia lisätä viime kaudesta ja josko uusi hankinta Daniel James tekee muutaman. Viime kauden tehot Swanseassa 4+9.

Alexis- en sano mitään enää. Olen luovuttanut.

Greenwoodille, Chongille ja Gomesille minuutteja lisää, preseason antoi lupauksia.

Ensimmäiset viisi peliä:

Manu-Chelsea

Wolves-Manu

Manu- Cpalace

Soton-Manu

Manu-Leicester

Tästä se lähtee! Come on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

City ja pool jakaa kaksi eka paikkaa.

Sijat 3-6, Manu, Tottenham, Arsenal ja joku.

Chelsea tippuu ulos. Arsenal mättää maaleja urakalla, Lacazette-Pepe-Auba mutta puolustus vuotaa kuin tapiton vene. Hot spurs jos ei onnistu tänä vuonna, Poce lähtee. Tappioita tulee kärkijoukkueillekin, ei mene pelit niin voitokkaasti kuin männä vuonna. Pool jos ei voita, niin Mane/Salah lähtee>

Jätteroligt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre season antoi odotuksia. Manu henki on palautunut. Kova asenne ja energinen ilme.
Kova prässipeli toimi. Se tuo myös ongelmia. Voimakas eteenpäin puolustaminen jättää linjan taakse paljon tyhjää tilaa. Silloin HM kaltainen toppari ei ole mukavuusalueellaan nopeita juoksijoita ( esim. Sterling) vastaan.
Peli Chelseaa vastaan toimi kuitenkin joukkuepuolustamisen osalta hienosti. McTominay pelaa todella uhrautuvaisesti ja pelisilmä toimii. HM toi jämäkkyyttä puolustukseen. Selkeä vahvistus. Lindelöf pelaa upeasti. DDG tuntui olevan taas oma itsensä.

Hienointa on katsoa miten omat nuoret pelaavat. Rassen yliyrittäminen on vaihtunut terveseen itseluottamukseen. McT. itseluottamus oli alhaalla ja Mou oli pistämässä kaveria lainaan, ja sitä tietä menetetyksi lupaukseksi.
Nyt mies pelaa todella upeasti, vaikka puolustava rooli ei ole se luontaisin paikka. Ole on puhaltanut Manu hengen, jossa nuoria rohkaistaan pelaamaan vahvuuksillaan, eikä vain välttämään virheitä.
Ja nuoria lupauksia on takaa tulossa. Hyvä peli ilme on jo valtava ilon aihe. Mahdollinen menestys on sitten bonusta päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scholesin syviä ajatuksia.. en ehkä Chelseaa laskisi tuohon listaan.

Scholesin mielestä United tarvitsee vielä 4-5 siirtoikkunaa aikaa lunastaakseen lippunsa takaisin Valioliigan TOP4:n joukkoon, sillä seura on hänen mielestään vielä reilusti Manchester Cityä, Liverpoolia, Chelseaa ja Tottenhamia jäljessä.

– United on United. Minusta Unitedia ei tulisi laskea mukaan [taisteluun TOP4-sijoista] seuravaan kahteen vuoteen, Scholes kertoi Premier League TV:lle.

– Vasta sitten kun Ole Gunnar [Solskjær] on päässyt kaikista haluamistaan pelaajista eroon, kenties 4-5 siirtoikkunan jälkeen, United tulee olemaan Manchester Cityn, Liverpoolin, Chelsean ja Tottenhamin kanssa samalla tasolla.

https://www.valioliiga.com/aihe/manchester-united/2019-09/paul-scholes-manchester-united-tarvitsee-4-5-siirtoikkunaa-palatakseen-top4-sijoille/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen ehdottomasti samaa mieltä Paulin kanssa👍 Kuuluuko Top4:seen Smurffit, Arse vai joku muu, on sitten mielipidekysymys. Jokatapauksessa ManU ei sinne tällä hetkellä kuulu eikä pääsekkään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×