Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

Ajatuksia tästä kaudesta

Recommended Posts

Viime kauden päätös oli Manulle huono/surkea lievästi sanoen. Olen lupaava hypetys alku päättyi surkeaan räpistelyyn kauden loppupeleissä. Sija kuusi valiossa, pisteitä 66 ja kauden lopussa hävittiin hännän huipuille menettäen ainakin viitossija taulukossa ja neljäskin oli saavutettavissa. Maaleja tuli tehtyä 65, omiin meni huimat 54 ja plussalle siis 11 maalia. Kärkiporukoista city ja pool olivat omilla maaliluvuillaan , Arsenal teki 73, mutta loput top kutosesta olivat haitarissa 63-67 Manu mukaan lukien, joten ei maalinteko niin hirveä ongelma ollut. Päästetyt maalit taas, osa meni puolustuksen piikkiin ja lie puolen tusinaa hörppäystä tai virhearviointia ihan De Gean lukuun. Liekö sopimusneuvottelut sotki kuvioita mutta Dave ei ollut niin hyvä viime kaudella kuin aiemmin. Gamesavereita ei juurikaan nähty. Jopa Newcastle sijalla 13 päästi vähemmän maaleja!! Nyt odottaisin Daven palaavan tasolleen, ei kai taidot ole hävinneet, vai onko?

Puolustuspäätä on nyt tukittu omakotitalon kokoisella Harry Maguirella ja nopealla Aaron Wan- Bissakalla. Näiden kavereiden luulisi tiputtavan tuota maalisaldoa parempaan suuntaan. Harry on sopiva peloite tuohon maali eteen, tehnee muuta-man maalinkin kaudessa. Lindelöf, Shaw linjaan vielä mukaan. Molemmilla suht hyvä kausi takana.Dalot, Smalling ja loukkantumisherkkä Jones varalla. Bailly taas loukkaantunut, Luoja tietää kuin kauan. Tuanzebe myös käytettävissä loppu-minuuteille. Kapteeni Young, upeita katkoja ja pelastuksia viime vuonna, samoin typeriä kortteja ja taklauksia.

Keskikenttä hävisi varsinkin Herreran lähdön myötä, Fellaini lähti jo aiemmin. Fred ei oikein vielä lunastanut lupauksia viime kaudella, McTominay väläytti jonkun pelin, nyt odottaisin tason nostoa häneltä(kin). Andreas Pereiran pitäisi myös ruveta näyttämään onko hänestä pelimieheksi vai ei, pre season meni hyvin mutta katsotaan. Matic on hidas, on aina ollut ja hidastuu edelleen, silti hyviäkin pelejä mutta ei taida kunto riittää kaikkiin matseihin. Pogba(13 maalia) taas on pelimies silloin kun haluaa, loistavia pitkiä syöttöjä, pallonhallintaa, rytmimuutoksia, mutta sitten kun peli ei huvita niin sen näkee. Kädet levällään, löntystelee tai makaa kentällä. Kehon kieli kertoo kaiken.

Matasta en tiedä mitä enää saadaan irti, oikea hyökkäyksien pysäyttäjä. Vaihtomies. Vaparispesialisti kyllä mutta ei ole ainoa. Lingard pelasi vaihtelevasti viime kauden, toki 4 maalia mutta ei parhaimmillaan. Kiinni kävi vastustajaan, pallonriistoja, nämä jäi mieleen.

Hyökkäyspäässä KK-mies PP teki 13 maalia, suurin osa kylläkin rankeista. Pois lähtenyt Lukaku 12, Rashford ja Martial molemmat 10. Rashfordilla yritystä piisaa, sihtiä voisi petrata huomattavasti, kehittyy toki nuori mies, uskoisin. Martial se pitåisi saada pelaamaan sivurajalta ja jättämään murtsi ilme pukukoppiin. Jotenkin näyttää että kaverilla ei ole peli-iloa. Ei paljon hymyä, ei tuuletuksia, eikä välillä yritystäkään pelata. Harhautuksia voisi hioa, ensimmäinen yleensä onnistuu, toinen ei. Kikka kolmonen olisi kova sana. Näiden kavereiden pitäisi nyt pari maalia lisätä viime kaudesta ja josko uusi hankinta Daniel James tekee muutaman. Viime kauden tehot Swanseassa 4+9.

Alexis- en sano mitään enää. Olen luovuttanut.

Greenwoodille, Chongille ja Gomesille minuutteja lisää, preseason antoi lupauksia.

Ensimmäiset viisi peliä:

Manu-Chelsea

Wolves-Manu

Manu- Cpalace

Soton-Manu

Manu-Leicester

Tästä se lähtee! Come on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

City ja pool jakaa kaksi eka paikkaa.

Sijat 3-6, Manu, Tottenham, Arsenal ja joku.

Chelsea tippuu ulos. Arsenal mättää maaleja urakalla, Lacazette-Pepe-Auba mutta puolustus vuotaa kuin tapiton vene. Hot spurs jos ei onnistu tänä vuonna, Poce lähtee. Tappioita tulee kärkijoukkueillekin, ei mene pelit niin voitokkaasti kuin männä vuonna. Pool jos ei voita, niin Mane/Salah lähtee>

Jätteroligt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre season antoi odotuksia. Manu henki on palautunut. Kova asenne ja energinen ilme.
Kova prässipeli toimi. Se tuo myös ongelmia. Voimakas eteenpäin puolustaminen jättää linjan taakse paljon tyhjää tilaa. Silloin HM kaltainen toppari ei ole mukavuusalueellaan nopeita juoksijoita ( esim. Sterling) vastaan.
Peli Chelseaa vastaan toimi kuitenkin joukkuepuolustamisen osalta hienosti. McTominay pelaa todella uhrautuvaisesti ja pelisilmä toimii. HM toi jämäkkyyttä puolustukseen. Selkeä vahvistus. Lindelöf pelaa upeasti. DDG tuntui olevan taas oma itsensä.

Hienointa on katsoa miten omat nuoret pelaavat. Rassen yliyrittäminen on vaihtunut terveseen itseluottamukseen. McT. itseluottamus oli alhaalla ja Mou oli pistämässä kaveria lainaan, ja sitä tietä menetetyksi lupaukseksi.
Nyt mies pelaa todella upeasti, vaikka puolustava rooli ei ole se luontaisin paikka. Ole on puhaltanut Manu hengen, jossa nuoria rohkaistaan pelaamaan vahvuuksillaan, eikä vain välttämään virheitä.
Ja nuoria lupauksia on takaa tulossa. Hyvä peli ilme on jo valtava ilon aihe. Mahdollinen menestys on sitten bonusta päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scholesin syviä ajatuksia.. en ehkä Chelseaa laskisi tuohon listaan.

Scholesin mielestä United tarvitsee vielä 4-5 siirtoikkunaa aikaa lunastaakseen lippunsa takaisin Valioliigan TOP4:n joukkoon, sillä seura on hänen mielestään vielä reilusti Manchester Cityä, Liverpoolia, Chelseaa ja Tottenhamia jäljessä.

– United on United. Minusta Unitedia ei tulisi laskea mukaan [taisteluun TOP4-sijoista] seuravaan kahteen vuoteen, Scholes kertoi Premier League TV:lle.

– Vasta sitten kun Ole Gunnar [Solskjær] on päässyt kaikista haluamistaan pelaajista eroon, kenties 4-5 siirtoikkunan jälkeen, United tulee olemaan Manchester Cityn, Liverpoolin, Chelsean ja Tottenhamin kanssa samalla tasolla.

https://www.valioliiga.com/aihe/manchester-united/2019-09/paul-scholes-manchester-united-tarvitsee-4-5-siirtoikkunaa-palatakseen-top4-sijoille/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika jännittävä kausi. Manchester City ja Liverpool on vielä selvästi muiden joukkuen edellä, ja Unitedilla, Spurslla, Chelsealla ja Arsenallla on kaikki omansa ongelmia. Kaikilla on nye 8 pistettäkin. 

Mä tykkään paljon mistä olen nähnyt Unitedilta, uskon että olemme oikeassa potkussa. Mutta kestää ennen kun pelaajat on sopiutunut uuden valmentajan pelityyli, ja on selvä että tämä on vielä projektin aloitus. On iso homma puhdistaa joukkue, ei voi jättää kaikki pelaajat pois heti, jotka ei ole suunnitelmissa. On hyvä että monta pelaajia on mennyt, vaikka muutamia on vain lainassa, mutta toivo on että ensi kesänä voi myydä. Ja tarvitsemme toki enemmän pelaajia, joukkue on liian pieni nyt. On tärkeä että De Gea on allekirjoittanut uuden sopimuksen, ja nyt kun Wan Bissaka ja Maguire on tullut, meillä on viimeinkin selkeä puolustajarivi. Se on tärkeä. Ongelmia on keskikentällä ja hyökäksilla, missä meillä on liian vähän pelaajat tai ei tarpeeks laatu. On huoli jos/kun Pogba, McTominay, Martial tai Rashford on loukkuntanut. Ja vaikka Rashford ja Martial on hyviä pelaajia, on vähän huoli mistä maalit tule. James on alloittanut hyvin, se auttaa. 

 

Meillä on tällä hetkellä lupava joukkue, mutta tämä on projekti, pelaajat tarvitsemme enemmän aika yhdessä ja tarvitsemme vielä lisää vahvistamisesta ja myydä pelaajat jotka ei ole Solskjærin suunnitelmia. Ja meillä on aika monta akateemiapelaajat jotka on valmis tai melkein valmis pelaa enemmän. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko. Mutta hän on varmasti Solskjærin silmissä. Håland pelasi Moldessa kun Solskjær oli vielä Molden valmentaja. En mä tiedä, onks suunnitelmia ostaa ketään nyt tammikuussa, ehkä jos oikea pelaaja on saatavilla, muuten en usko että ostamme ketään. On tärkeämpi että oikeat pelaajat tulee, kuin että ostamme joku. Katsotaan vaan Liverpooliin, kun ei sai ostaa van Dijk, he eivät ostinut toinen pelaaja, vaan odotti kun voisi osta van Dijk. Uskon että tämmöinen ajattelutapa on sama kuin Solskjær haluaa.

Fun fact: Håland on syntynyt Leedsissa, ja on Leeds-fani. Voi olla että muistatte hänen isä, Alf Inge Håland. Toinen fun fact: Solskjær oli itse Liverpool-fani, ennen hänen siirto Unitedille. Eli ei se tarkoittaa hirveästi paljon kenelle kannustat, jos semmoinen suuri mahdollisuus tulee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎19‎.‎9‎.‎2019 at 09.46, Norjalainen kirjoitti:

En usko. Mutta hän on varmasti Solskjærin silmissä. Håland pelasi Moldessa kun Solskjær oli vielä Molden valmentaja. En mä tiedä, onks suunnitelmia ostaa ketään nyt tammikuussa, ehkä jos oikea pelaaja on saatavilla, muuten en usko että ostamme ketään. On tärkeämpi että oikeat pelaajat tulee, kuin että ostamme joku.

Juu, mutta kyllä on kapea tuo hyökkäyspää meillä, ei juuri vaihtoehtoja ja jos Rashford vielä loukkaantuu, niin entäs sitten. Junnuja vain tarjolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole tosiaan United-leirissä syytä hymyyn tällä hetkellä. Itseäni ihmetyttää miten hengetöntä tuo Manchester Unitedin peli on ja valmentaja kantaa vastuun siitä. Ole Gunnar voitti 14 ottelua 19:Sta ennen kuin hänestä tehtiin pysyvä manageri, jonka jälkeen saldo on ollut 17 ottelussa 5 voittoa, 4 tasapeliä ja 8 häviötä. Tehtyjä maaleja tällä ajanjaksolla on 16 ja päästettyjä 24. Ole Gunnar ei varmasti ollut paras manageri mitä Unitediin oli houkuteltavissa, ja olen lähtökohtaisesti aina sitä mieltä, että työhön tulisi valita paras mies (tai nainen) eikä sitä jolla sattuu olemaan parhaat välit palkkauksesta vastaaviin tahoihin tai aiempaa kokemusta seurasta. 

Ei Unitedissa oikein voida mennä rahankäytön taaksekaan. Pelkästään menneenä kesänä joukkue käytti liki £150 miljoonaa kolmeen pelaajaan ja Maguiren kohdalla itse Manchester Citykin sanoi, että äijä on liian kallis meille, ei voida maksaa näin paljoa. Se että joukkueen pelaajisto on tuossa kunnossa sen jälkeen millaisia siirtokorvauksia ja palkkoja joukkue on maksanut pelaajista vaikka viimeisen viiden vuoden aikana on ihan käsittämätöntä. 2016 kesän jälkeen joukkue on käyttänyt siirtomarkkinoilla arviolta £520 miljoonaa pelaajahankintoihin ja kun samaan aikaan myynneistä on saatu suopeankin arvion mukaan alle £150 milhoonaa niin onhan se suorastaan järkyttävää, että siellä joudutaan ihan pakon sanelemana peluuttamaan jotain U23 joukkuetta Valioliigassa ja samaan aikaan tietyt tahot mesoavat edelleen, että United on maailman suurin jalkapalloseura. Hävetkää.

En tiedä mitä sanoa. En tiedä onko tähän näköpiirissä muutosta. Urheilutoimenjohtajan palkkaaminen voisi auttaa, mutta jos sekin on joku Rio Ferdinand tai Paul Scholes niin siinä voidaan mennä ojasta allikkoon. 

Saa nähdä onko Manchester United se joukkue, joka pullahtaa pois kärkikuusikosta. Nähdyn perusteella siihen on ihan hyvät mahdollisuudet vaikka ei sieltä kuusikon ulkopuolelta kovin vahvoja haastajia näy nousevan. Siellä on kolmeen seuraavaan liigaotteluun tulossa vastaan Arsenal ja Liverpool. Vaikka Arsenalilla on omat ongelmansa ja joukkue on mielestäni ihan täysi villikortti niin kyllä he siihen peliin ennakkosuosikkina lähtevät. Manchester Unitedilla on jostain syystä ollut viime vuosina ihan kohtalainen recordi Liverpoolia vastaan (6 edellistä liigassa voitot molemmille ja neljä tasan), mutta tänä päivänä joukkueilla on sen verran eroa, että ihme on jos Liverpool ei sitä peliä hoida. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei se Pochettinollakaan hyvin pyyhi, vika valmentajassa?

Tottenhamin ahdinko syvenee – Kakkosliigan seura pudotti lontoolaiset liigacupista

Tottenham on pelannut tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien kahdeksan ottelua, joista se on voittanut vasta kaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 24.9.2019 at 19.32, herpati kirjoitti:

Poolisti pysyhän häveten lestissäsi.

Ihan asiaa kirjoittelin.

Liverpoolin seuraaminen on tänä päivänä niin tylsää, että pakko huudella vieraisiin pöytiin. Pool kannattajana jännitystä saa enää lähinnä siitä, että kuinka monella maalilla voitetaan ja pysyykö omissa nollat vai ei. Olen ajatellut vaihtaa joukkuetta, jotta saisin taas tuntea sen tappion mukanaan tuovan raastavan tunteen, jonka kanssa sain ennen Liverpool kannattajana kamppailla viikoista ja vuosista toisiin. Olisiko teillä ehdotuksia tulevan joukkueen suhteen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minuuttia sitten, ippe kirjoitti:

Ihan asiaa kirjoittelin.

Liverpoolin seuraaminen on tänä päivänä niin tylsää, että pakko huudella vieraisiin pöytiin. Pool kannattajana jännitystä saa enää lähinnä siitä, että kuinka monella maalilla voitetaan ja pysyykö omissa nollat vai ei. Olen ajatellut vaihtaa joukkuetta, jotta saisin taas tuntea sen tappion mukanaan tuovan raastavan tunteen, jonka kanssa sain ennen Liverpool kannattajana kamppailla viikoista ja vuosista toisiin. Olisiko teillä ehdotuksia tulevan joukkueen suhteen?

No nyt Ippe :dielaughing: Näin Arsenal -kannattajanakin osui jo upposi. Hyyyyyiiiiii! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×