Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

2.11.2019 Bournemouth vs Manchester United @ Dean Court

Recommended Posts

Unitedin selkeästi suurin ongelma on hyökkäävä keskikenttä. Pereiran ja Lingardin saldona tältä kaudelta on kummaltakin 0 maalia ja 1 maalisyöttö. Pereiralta taas todella heikko ottelu menossa. Joukkueen vaarallisuus hyökkäyskolmanneksella olisi ihan eri luokkaa kunnollisen kymppipaikan pelaajan kanssa. Pitkällä tähtäimellä Pogbakaan ei välttämättä ole ratkaisu tähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä toi hidas hyökkääminen on SURKEAA. Täysin sormi suussa ja keskitykset pääasiassa ihan täyttä ruskeaa itseään. Tänään näemmä taas se peli, joka on surkeaa tekemistä joka osa -alueella.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, AnderH kirjoitti:

Surullisinta tässä on se, että eivät nämä tappiot jaksa enää edes harmittaa. Standardit nyt vaan ovat laskeneet pohjamutiin.

KYLLÄ HARMITTAA!! Mutta tämä on Unitedin taso tällä hetkellä. Keskikastin joukkue...

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minuuttia sitten, JariTre kirjoitti:

KYLLÄ HARMITTAA!! Mutta tämä on Unitedin taso tällä hetkellä. Keskikastin joukkue...

Alakastin joukkue. Mutta vaikka kannatan että nuoret saavat peliaikaa niin toivon että tammikuussa löytyisi muutama vähän kokeneempi pelimies tukemaan nuorten esityksiä. Kesällä sitten Lindgardit sun muut alisuorittajat ulos. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 tuntia sitten, 20Legend kirjoitti:

2Unitedin selkeästi suurin ongelma on hyökkäävä keskikenttä. Pereiran ja Lingardin saldona tältä kaudelta on kummaltakin 0 maalia ja 1 maalisyöttö. Pereiralta taas todella heikko ottelu menossa. Joukkueen vaarallisuus hyökkäyskolmanneksella olisi ihan eri luokkaa kunnollisen kymppipaikan pelaajan kanssa. Pitkällä tähtäimellä Pogbakaan ei välttämättä ole ratkaisu tähän.

Lisätään joukkoon vielä Mata, niin saadaan kasaan trio jonka tehot liigapeleissä ovat hokitermein 0+1. 

Takaiskumaalin jälkeen arvasi, miten peli tulee etenemään: United yrittää sormi suussa murtaa matalaa blokkia, kuitenkaan siinä onnistumatta. Vastustaja hallitsee toisen jakson alkua, United heräilee taas loppua kohden, hallinnan ollessa silti enemmän näennäistä ja todellisia maalintekotilanteita pystytään luomaan hyvällä tuurilla yksi kappaletta. 

Ei oikein voi syyttää joukkueen omistautumista, "passionia", mitä se sitten ikinä onkaan. Keskikentällä Unitedilla on kolme varsin kovaa töitä tekevää jannua, mutta ellei niitä murtavia syöttöjä ylöspäin pystytä antamaan, yksistään pelkkä kova duunimäärä ei vain riitä. Täytyy olla äärimmäisen turhauttavaa pelata hyökkääjänä Unitedissa. Fyysisyyttä tuonne ylös kaivattaisiin tosin myös, tai vähintään pääpelivoimaa, jota Rashfordilla tai Martialilla ei ole nimeksikään. Greenwoodin varaan en laskisi vielä juuri mitään tällä kaudella, tai ainakaan näin ei pitäisi olla. Loppupuolella sentään ymmärrettiin nostaa Harry ylös hyökkääjien avuksi, ja vaikka hän lähinnä onnistuikin vain rikkomaan vastustajan pakkeja, keskityksillä oli kuitenkin selkeä kohde.

Ehkei tällaiset tappiot tosiaan tule enää yllätyksenä. Muutaman paremman ottelun jälkeen tietysti toivoisi, että tilanne alkaisi kääntyä selvästi parempaan. United on OGS:n manageroimana osoittanut pystyvänsä kaatamaan joukkeuita, jotka lähtevät mieluummin pelaamaan kuin pakittelemaan. Howe oli oppinut aiemmista kohtaamisista, eikä lähtenyt tutun naiivilla tyylillään hyökkäämään Unitedia vastaan. Kahdella kärjellä ylhäältä kiinni ja muutoin tiivistä pelaamista. OGS:n United on valitettavasti yhden tempun poni, joka osaa vastahyökätä, muttei juurikaan kontrolloida otteluiden tapahtumia. Kovalla työnteolla ja pienellä onnella tuo joukkue pystyy saamaan hyviä tuloksia, joista ääriesimerkki oli PSG:tä vastaan, mutta puheet tasaisesta suorittamisesta voidaan unohtaa. Olella on käytössään nuori, todella epätasapainoinen, puolustus edellä rakennettu joukkue, jolta puuttuu laatua vähän jokaiselta kentän osa-alueelta, ironisesti myös sieltä puolustuksesta. 

On epäselvää, kuinka paljon valmennukselta voidaan tällaisen pelaajamateriaalin kanssa vaatia, sillä selvää on, että näitä Lingardeja, Matoja ja Pereiroja täytyy pikkuhiljaa alkaa korvaamaan laatupelaajilla. Vaikuttaisi sille että tällä kaudella samankaltaisia tappioita saadaan todistaa vielä useampia ja se on suoraa seurausta näistä edellä mainitsemistani asioista. Toki valmennus aina viime kädessä vastaa siitä, miltä se rosteri näyttää ja kun useamman senioripelaajan lähdöt tiedettiin hyvissä ajoin etukäteen, ei se nyt ihan nappiin mennyt sielläkään. Nythän tää näyttää vähän siltä kuin itse olisin lätkinyt FM:ää, myynyt ns. turhakkeet muualle ja kokeillut miten junnujen kanssa lähtee toimimaan. 

Jos nyt jotain hyvääkin, Williams vaikuttaisi todelliselta helmeltä ja toi vähän lopussa viitteitä myös vahvasta hyökkäyspelaamisestaan. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo turhauttava peli. Mun mielestä puolustus ei kyl kaipaa mitään, tolla on ihan hyvä mennä tai varauksin vasen laitapakki vois olla ellei Williams ole ens kaudel jo mahdollinen avauksen pelaaja tai Shaw löytää jostain lääkkeet et pysyy kasassa. Mutta toi keskikenttä tosiaan huutaa pelinrakentajaa. Jos Pogba olis kunnossa niin silti 10-paikalle tarvis jonkun. Tämän lisäksi semmonen kärki joka oikeesti laittaa pallo pussiin, eikä vaan yritä tehdä näyttäviä harhautuksia. Toivon et ei siltikään lähdetä ottamaan mitä vaan joka saattais sopia sapluunaan vaan et hankinnat tehdään samaa kaavaa käyttäen kun tämän kesän hankinnatkin. Tammikuussa vois silti jonkun kokeneen maalinsylkijän naarata siks aikaa kunnes joko Martialista kasvaa se maalintekijä tai semmonen löytyy markkinoilta. Ja jos vaikka ton Eriksenin tai vastaavan sais luomaan tilanteita niin noilla palikoilla toi peli vois jo olla ihan eri näköstä. Missään nimessä en lähtis manageria vaihtamaan vielä tässä vaiheessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottelu paljasti kylmän faktan, manun valmennusryhmältä puuttuu taktinen monipuolisuus eli vastaiskutaktiikka on ainut joka on edes osittain hallussa. Muutoin homma ei toimi ja tämä on suurelta osin koko valmennuksen vastuulla tosin suurimman osan tästä vastuusta kantaa OG. On selvää kun näitä puolustukseen satsaavia joukkueita tulee vastaan niin manu on vaikeuksissa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastahyökkäyspelissä Manu sai hyvää oppia miten sitä pitää pelata. Bournemouthilla vahva runko, jota ollaan kehitetty ja täydennetty pikku hiljaa ajan kanssa.
Peli on siis kuosissa joukkueella. Olen projekti lienee samansuuntaista, mutta se ei ole selkäytimessä vielä.
Cherries ei ole huono nippu. Se on hyvin rakennettu, organisoitu ja peli tulee selkäytimestä.

Ekalla puoliajalla kirsikat olivat hieman hätää kärsimässä, kunnes Kingin hieno yksilösuoritus johti avausmaaliin.
Manu ei siihen kyennyt vastaamaan. Peli oli pikemminkin väkinäistä yrittämistä.

Silti hyviäkin elementtejä nähtävissä, vaikka tulokset ailahtelee. Joukkue taistelee ja siinä on hyvä henki.
MCTomi miehistynee kaiken aikaa ja pelaa hyvin. Johtajuutta nähtävissä. Fred alkaa heräillä ja päästä jyvälle miten pelata.
Puolustus toimii pääsäntöisesti hyvin. Williams näyttää hyvin lupaavalta junnulta. James on todella hyvä. Pitkästä aikaa perinteinen Manu laituri.
 

Hyökkäyspelin rakenteluun osaaja ja kliininen kärki. Nuorille lisää tasaisuutta otteisiin. Siinä isoimmat kehityskohteet.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×