Jump to content
Sign in to follow this  
Sami Paakkanen

..erkeleen korona !

Recommended Posts

Ei tästä tuu kyllä mitään. Kaikki urheilu pannassa. Kohta nää hullut kuvittelee eristävänsä kaikki ihmiset koteihinsa, ikään kuin ne vois pitää meitä kodeissamme ettei vaan kuolla. Joku sanoi tuossa radiossa ettei eristämien toimi kovin hyvin, ei se estä. Ai joo, hidastetaan sen leviämistä, ettei kuormitu terveydenhoito. Kyllä muakin ketuttais, jos itse olisin sairaalassa heikolla hapella ja kaikki tehohoitopaikat olis varattuina. Ihme pelleilyä kuitenkin. Voi olla että mäkin kuolen tähän, tiedä häntä. Enemmän pelottaa ton oman jälkikasvun puolesta ja parin ystävän, ku niillä enemmän riskitekijöitä kuin minulla. Ite oon vähän romuna ja henki ei normistikaan kulje parhaalla mahdollisella tavalla, mutta en mä loppu elämääni kotona viettäis, vaikka korona jylläsi tässä maassa koko mun lopun elämää.

Miksi kuolemaa pelätään niin paljon? En minäkään haluaisi kuolla, nautin niin paljon elämästä, mutta... En mä kykenis maksamaan kohta miljoonan lomautetun korvauksia omasta pienestä liksastani ja ei kykene valtiommekaan.. Ja niinhän tässä kohta käy, jos kaikki pistetään himaan erityksiin. Muutama tuhat kuollut on pieni hinta sadoista tuhansista kärsivistä työttämistä ja heidän läheisistään. Jos nyt rahassa halutaan asioita mitata. Kieltävät lenkkeilyn :confused: Onko se virus niin tehokas leviämään ilmateitse? Kieltäis hengittämisen. Ai joo tää on lapsellista. Ei saa olla vihainen tai kapinoida. On vaan parempi tyytyä kaikkeen, mitä joku ulkopuolinen sanoo. Nehän tietää kaikesta kaiken. Lääkärikin sanoi kun tuttu joutui testeihin koronan takia, että mä en sais mennä töihin. Sit koronatesteissä tuttu sai lapun että mä voin läheisenä elää ihan normisti. Ei ne tienny kaikkee. Kuka tietää? Kuka tietää kaiken? Voi hitto ku joku tietäis ja vapauttais tästä tietämättömyyden ikeestä ja tuskasta. Äh, taas meni lapselliseksi.

Paluu asiaan. Italiaa ei voi verrata tämän maan tilastoihin tai asettaa sitä millään tavalla samalle viivalle. Se maa ja sen kultuuri on aivan toinen. Siellä on niin perhekeskeistä elämä, että ihme jos monta tuhatta kuolee. Jos ton taudin kuolleisuus on 1-6 % niin se ei ihan kaikki meitä tapa.  1% västöstä sairastuu skitsofreniaan, se on joka maassa aika samaa luokkaa. Kuinkahan moni sairastuu muihin tapaaviin sairauksiin? Ei se kuolema kivaa ole, olen itse tässä taas lähiaikoina yhden läheiseni menettänyt ja tiedän että suru siitä tulee ja isokin kaipuu. Ja monessa mielessä tuo Italian perhekeskeinen elämä on kahdehdittavaa, vaikka nyt ei juuri ole. Nyt tämä meidän yksilökeskeinen, minä, minä, minä -elämä toimii hyvin. Ei nähdä vanhuksia niin paljon ni niitä ehkä jokunen voi säästyä tältä tuhoaallolta. Kai niitä Italiassakin säiilyi.

On tää pahaa tekstiä. Mä luulen että joku on tän jälkeen jo valmis lynkkaamaan mut, ku ei kuolemasta saa puhua. Syyllistää saa.. ne jotka ulkoilee tai käy kaupassa on kohta syyllisiä jonkun kuolemaan tai parhaimmillaan satojen kuolemaan. Kaaosteoriaa kun ajattelee niin joku teistä lukijoistakin voi omalla elämällään vaikuttaa miljoonan ihmisen elämään niin hyvässä kuin pahassa tai ehkä jopa koko maapallon olemassaoloon. Niin voiko kohta elää kun pitää kaikesta syyllisyyttä kantaa? Olen välillä kuullut väkisin jotain uutisia tästä vallitsevasta kaaoksesta. Hirveetä paskaa kuunnella. Kohta maailma muuttuu niin että voit saada syytteen mennessäsi flunssaisena töihin, sehän voi johtaa jokun kuolemaan. Hmm.. mitenköhän monen kuolemaan ne poliitikot kohta ovat syyllisiä, kun eristävät ja kaatavat eristämisellä työpaikkoja ja ehkä jopa koko talouden? Voisin veikata että ihan muutama avioliitto hajoaa, muutama meistä äityy juomaan ku duunit lähtee alta. Pari sataa tekee itsemurhan työttämänä ja lapset kantaa traumoja koko elämänsä, ku aikuiset ovat paskoneet housuunsa palon ja paniikin vallassa. Ja yhtään aikuista ei ole kohta jäljellä, joka ei pelkäisi, kun tämä joukkohysteria luo niin vahvaa tunneilmapiiriä. Pitäisiköhän tässä kohta puhua joukkopsykoosista? Pelko kasvaa ja sitä lietsotaan. Paniikkia luova poliitikko on paska poliitikko. Teemana: Pelastetaan kaikki maailman ihmiset kuolemalta ! Ikuinen elämä. Täähän on ku siitä isosta kirjasta .. Ja monesta muustakin. Nostradaamuskin taisi tämän tietenkin jo ennustaa :sleep: Hoh hoijaa. Pelätään yhdessä. Kyllä muakin pelottaa, muttei ihan niin paljon kuin tuntuu että koko maailmaa. Maailma karsii itse väkeä, kun sitä on liikaa ja koko pallo uhkaa revetä liitoksistaan. Uskoisko tohon itsekään. Yks hyvä oli kans salaliittoteoria, että tää pöpö on karannu labrasta. hmm.. Joku sanoo et se on jumalan luoma  ja toine sitä + kolmas tätä. Tunteita sanon minä. Poliitikot ovat ehkä sokeita tunteille ja ne taitavat myös osittain ohjata päätöksiä-

Mennäänköhän meillä niin pitkälle kuin pohjois-koreassa, jossa telottivt miehen, kun tätä rikkoi määräystä olla karanteenissa. Entä jos pää ei kestä olla kotona? Onko pakko? Eli tuleeko itse hulluksi vai altistaako itsensä virukselle? Vai tuhoaako jonkun toisen elämän saamalla itse tartunnan ja levittämällä sitä. Joo. Niin on aina käynyt ja niin tulee aina käymään. Me ollaan oltu tän saatanallisen "juonen" välikäsiä jo vuosia, kun ollaan flunssassa levitetty sitä. Ajatelkaam olette olleet osa jonkun kuolemaa. Ja niin oon mä varmaan ollu aika rasittava elämäni aikana monelle, ehkä joku on kokenu mun vuoksi stressiä ja sehän voidaan tutkimuksilla osottaa että stressi tappaa. Kannan siis syllisyyttä, tunnustettakoon.

Elämä on hauras ja sitä on hyvä kunnioittaa. Pelko on myös tervettä ja sitä on hyvä kuunnella. Älkää silti uskoko siihen harhaan ettei jokainen teistä kuolisi joskus.

Rakkaudella Sami :heart: Ja pysykää terveinä, mut elkää lopettako elämää !

Mä oon ihan korviani myöten täynnä tätä viruksesta vaahtoomista ! Näkyykö se? Jatkuis jo pelit.. haluu katella fudista !

ps. Ja hei, pakko lisätä, tää ei tuu olemaan viimeinen laatuaan... Seuraavalla pöpöllä on uudet kujeet. Oliko nyt aika lopettaa se aseiden kanssarahojen hassaaminen ja ryhtyä yhdessä tekemään duunia muiden asioiden eteen? :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et semmoosta... Tota sun tekstiä ku lukkee, ni vastuu on todellakin lukijalla! 😄 Sama kun savolaisen puhues kuulijalla....

Vedäks vaan keskikaljaa, kossua vai jotain kovempia aineita viel? ;)

Hyvää jatkoa,terveydeksi, toivotaan, toivotaan... :thumbsup1: 

Ps. Korunan takia lomautettuna itteki, ja meinasin piitkästä aikaa, ajan kuluks kattoo, onko tätä voorumia edes enää olemas?

Olihan se, eikä mikää ole muuttunu.... 😃 

Kyl se siitä, ens vuon tähä aikaa kukaa juur muistakkaa, et joskus pelattii potkispalloa muuallaki kuin X-boxis.... 🙄

Ja ohan tässä näkymät kaikinpuolin erittäin synkät.... Potkupallo on suht pieni juttu siinä. 

Kuitenkin noita ohjeistuksia nyt olis noudatettava! Kun Suomessakin nyt vaan rallateltiin Levillä ja muissa Karaokebaareis. Ja eritoten ikäihmiset kapinoivat, pyörimäl toreil ja kahvilois oikeen uhmallaankin! Se jos mikä edesauttaa pandemiaa.... :( Järjen käyttö on suotavaa, vaikka miten korpeis....

Kohta ollaan tän takia samas tilanteessa kuin esim. Italias. Totaalinen ulkonaliikkumiskielto. Ei sekään kiva ole....

Share this post


Link to post
Share on other sites

En mä käytä lainkaan päihteitä ja lääkitystäkään ei ole. :) Ehkä pitäis, joku rauhottava vähintään ku näitä uutisia ei enää pysty seuraamaan ilman järjetöntä vitutusta :) 

Tieksä vähän tää homma kusee kyl.. Mulle soitti tänään yksi kaveri psykan puolelta. Se on kans ikänsä psykan hommia touhunnu. Se puhu ihan samoista asioista kuin mä tossa yllä, ehkä vähän selkeemmin :P Kyl se oli kans aika kuumana tästä paniikin lietsomisesta. Juteltiin siitä just pitkään, että tää kaaos saa ihmiset sekasin. Kun ulkopuolinen kaaos muuttuu sisäiseksi eli ihminen kokee menettävänsä elämänsä hallinnan niin se ryhtyy muokkaamaan ulkoisia rajoja. Kuolema pelottaa. Ihminen jonka oma ahdistus menee yli sietokyvyn (lähinnä yli ymmärryksen eli ne tunteet karkaa lapasesta) niin silloin hän yrittää kontrolloida ulkoisia tekijöitä. Näin tässä tapahtuu juuri parhaillaan, jokainen meistä elää sen kuplan sisällä ja sinun tekstisi Roiskis on sitä samaa. Hallitus paskoo housuun. Paheksut tapaani ajatella ja ainoa oikea tapa on kontrolli. Näin tekstistäsi voi tulkita, mutta tulkitsenko oikein? Minusta on hyvä että sanallisesti kerrotaan ettei kannata tehdä sitä tai tätä ja toivotaan etteivät ihmiset tee niin tai näin, jolloin viesti vaikuttaa suuriin massoihin, joiden käytökseen sillä juuri halutaan vaikuttaa. Suuria määriä sairastuneita ei juuri haluta, koska pelätään ettei sairaaloiiden resurssit riitä. Hmm.. mitenköhän ne riittävät, kun eivät tähän päivään mennessä ole olleet riittäviä :P Nimimerkillä -Hoitoalalla töitä tehneenä. Suuri rypäs kerralla voi olla vähän hankala hoitaa, mutta kuolemia tulee varmasti, kun siihen perus flussaankin kuolee jo aika paljon porukkaa. Kun moni noudattaa kehotuksia niin se massojen sairastuminen voidaan ehkäistä. Ei siitä yksittäisten ihmisten poikkeavasta tavasta pidä housuun paskoa tai ketään hirteen kiskoa. Se diktatuuria. Niin se diktaattorikin ajattelee. Pelkää ja yrittää ankarilla säännöillä kontrolloida.

On hurjaa kuinka ihmisiä syyllistetään ulkona kulkemisesta tai jostain vastaavasta. Kuulin juuri että on uhkailtu jopa tappaa näitä poikkeavia yksilöitä, rikkureita, jotka rikkovat kieltoja täällä Suomessa. Minusta tuo on ihan kipeetä, pelkäävät niin että ovat sen vuoksi valmiita tappamaan.. Uh huh. Koskakohan mun postilaatikosta pudotetaan paskaa ku tämmösiä uskallan täällä huudella. Nähdään ainoana tapana ratkaista asia rajoittamalla elämää/liikkumista. Vittu ku nää rajotukset ja niiden seurauksena mieletön määrä ihmisiä on kohta työttöminä niin välilliset kustannukset ja kärsimykset kasvavat ihan valtaviin mittasuhteisiin ettei yhden valtion rahat paljon tunnu ja saati sitten se kuolemien kasvaminen sitä kautta.. Nyt kun puhutaan kuitenkin vähän rajummasta pöpöstä, joka mun veikkauksen mukaan tappaa 2000 tässä maasssa. Otettais länsinaapurista mallia. Kisahalliin vaan järjetön määrä punkkia ja akuuttihoitoon tarpeita. Sinne koronakeskus ja sairaudesta parantuneet hoitotöihin opastettuina, isolla palkalla ni loppuu se hoitajien sairastuminen.. Aika paljon pystyttäis livenä ohjailemaan ja kertomaan etänä "hoitajalle" mitä tehdä ja tarkkailla monitoreja myös etänä. hullu idea hullussa maailmassa.

Kävin äsken kotimatkalla kirpputorilla, jossa juttelin hieman peloissaan olevan ja ahdistuneen myyjän kanssa. Ollaan usein ennenkin jutusteltu, kun tuppaan käyttämään kirppareita melko aktiivisesti jo kolmatta vuosikymmentä. Miettikää kuinka hieno ihminen olen... huoh. Puhuimme luonnollisesti koronasta. Johtajamme ovat vertauskuvallisesti kuin vanhemmat. Heidän tehtävänsä on luoda turvallinen olo ja rauha omalla olemuksellaan ei teoillaan. Omia lapsiani joskus oli kaverit "pelotelleet" jollain ajankohtaisella uutisella ja lapset siitä kotona minulle puhumaan ja näin että heitä asia pelotti. Itseäni asia ei kovin suuresti pelottanut, kuten ei tämänkään pöpö ja sanoin lapsilleni etten itse sitä pelkää liiaksi, vaikka asia totta onkin ja pelkonikin. Juttelin lasteni kanssa asiasta ja minusta he rauhoittuivat ja se liiallinen pelko persiistä katosi. Nyt tuo "vanhemmuus" puuttuu poliitikoilta ja muilta äänessä olevilta virkamiehiltä. Tässä taistossa tuntuu ettei ole yhtään aikuista rauhoittemassa ihmisiä. Pelkoa lietsotaan ja kurilla pyritään suitsimaan sairauden leviämistä. Täsmälleen sama ilmiö kuin meillä lastenpsykiatrisella osastolla työskennellessäni. Ne hoitajat, joilla oli heikko ahdistuksen sietokyky niin he puhuivat elituiseen sääntöjen ja kontrollin lisäämisestä. He yrittivät luoda ahtaan laatikon, jossa ei olisi kuin yksi tapa olla ja muut olisivat vääriä. Onneksi meillä oli laadukasta työnohjausta sekä erityisen viisas johtava psykiatri, jolloin tuo ahdasmielisyys ei saanut valtaa. Ahdasmielisyys... Hauska sana hmm... Mieli on ahdas.. sitä se on, kun puuttuu yhteys joihinkin omiin tunteisiin, se kapeuttaa mieltämme. Erityisen hieno sana, olipas hyvä ! Tulipas iloinen olo pienestä asiasta :)  Rauhallista iltaa kaikille ja rakastakaa erilaisia lähimmäisiänne, myös niitä rikkureita. Ei kaikki sovi samaan muottiin, ei vaikka elämä menisi. Osa meistä kuolee mielummin vapaana kuin elää koko elämänsä vangittuna. Miettikää sitä. Demokratia on vapautta olla erilainen. Se on suvaitsevaisuuttta, joka alkaa kuolemaan kun paheksutaan ja syyllistetään toisin ajattelevia/eläviä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No juu, ei tuohon kyllä lisättävää, olen sanaton, kirjaimellisesti.... 🙄

Mutta sen verran, notta vaikka itte olisi välinpitämätön, eikä piittais vaikka kuolevansa, niin sehän EI silti oikeuta elämään kuin pellossa! Kun tuolla tyylillä juuri levität ja tartutat sitä virusta, mahdollisesti sitä kantaessas! Ei silti noin! Kun kaikki eivät halua sairastua jne jne....

Maalaisjärki, ja jotain tolokkua, eiks näin? Pittääkö se sanoakin, että otttasit joskus oluen, ni rauhottusit!? ;) 

En mä jaksa tästä enempää, terveyttä vaan kaikille! Pestään käsiä! 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

On 23.3.2020 at 19.21, Sami Paakkanen kirjoitti:

Paluu asiaan. Italiaa ei voi verrata tämän maan tilastoihin tai asettaa sitä millään tavalla samalle viivalle. Se maa ja sen kultuuri on aivan toinen. Siellä on niin perhekeskeistä elämä, että ihme jos monta tuhatta kuolee.

Siellä kuolee päivittäin 600-700 ihmistä, tätä menoa uhreja tullennee satoja tuhansia.

 

Samilla ei taida olla sukulaisia riskiryhmässä kun tuollaisia kirjoittelee. Tai sitten on välinpitämätön heidän(kin) suhteen. Lähes jokaisella suomalaisilla niin on, mm. oma äitini kuuluu siihen ja tajusi mennä mökille eristykseen jotta tartuntavaara olisi mahdollisimman pieni.

Itsellä on täysi luottamus hallituksen nykytoimiin taudin rajoittamiseksi. Luulen että esim. Ruotsissa vielä ns. paska osuu tuulettimeen ja joutuvat katumaan kun eivät reagoineet ajoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta puhhuu Karra! 

Täälläkin olis voitu vieläkin reagoida enemmän ja aikasemmin! 

Sillon toissa viikolla kun to alkoi nää, niin turhaa oroteltiin viikonlopun yli....

Parempi kuitenkin ylireagoida, ja nauraa vaikka sitte elokuus, notta kyllähän sitä nyt vähä vedettiin... kuin alireagoida ja harmitella että olis pitäny....

Ruotsin lepsuilua ittekin ihmettelen? Löfven eilen vasta heräs ja jyrähti suorat sanat: kipeenä ei työmaalle! 😯 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, me kaikki olis voitu asua tynnyrissä aina, ei olis korona tarttuna..

Omat vanhempani ovat kuolleet ja on jotenkin helpottavaa ettei heidän tarvitse tähän koronaan kuolla. On varmasti ikävä tapa lähteä, en soisi kellekään. Enkä kenenkään läheiselle. Isäni kuoli juuri tovi sitten, iäkkäänä miehenä ja on minulla lapsia, joista toinen on riskiryhmässä astmansa kanssa. Tauti ei taida pahemmin edes nuorisoa vaivata? JA toivon todella että läheiseni selviävät tästä taudista elävinä. EN vain voi kaikkeen elämässä vaikuttaa. Olo on avuton. En avuttomana yritä tekemällä aina ratkoa asioita. Avuttomuutta on hyvä myös sietää. On tärkeää luottaa myös siihen että elämä kantaa. Se tuo vapautta hengittää. Kyllä minua hieman pelottaa ettei lapseni sairastuisi vakavasti tai kuolisi. Mutta olenko välinpitämätön? On eri asia olla peloissaan sopivasti, pelätä helvetisti tai olla kauhuissaan. Kun pelkää liikaa niin silloin tekee helpommin monia vääriä valintoja ja ne tekee pelon sokaisemana. Kieltämällä pelkonsa täysin, tekee varmasti myös vääriä valintoja.

Entä jos virus on täällä vuoden niin teidän mielestä liikkuminen olisi ok rajoittaa koko vuoden, ravintolat pitää kiinni, koulut suljettuina ja ehkä kieltää jopa se lenkkeily ja kokonaan ulkona käyminen? Voiko tätä kuvitella hieman pidemmälle? Mitä elämää on elämä lasikuvun alla?  Entä jos viruksen perään tulee kohta toinen virus ja sitten taas toinen ja taas toinen, kuten varmasti tulee käymään. Ei virukset tähän lopu. Lopetammeko elämisen? Ehkä olisi hyvä tehdä lisää aseita, kun kohta soditaan hoitovälineistä... Jokainen voisi toki elää sellaisessa kuplassa, jossa niitä firman virkistyspäiviä pyöritään, ei olis kontaktia.. Vesi voitais sterilisoida ja ruoka myös. Vittu apua !

Tuo minulle suosittelemasi alkoholi tappaa myrkytykseen tai alkoholitauteihin reilusti yli 1000 vuodessa ja jos siihen laskisi kaikki välilliset murheet, kuten kännissä tehdyt tapot, pahoinpitelyt ja raiskaukset jne jne niin sillä oltaisiin kohta korona tulevissa kuolemaluvuissa helposti ja heittämällä ylikin. Veikkaan että ihan muutama 1000 päälle koronan. Ja alkoholia voi kuitenkin suositella? Ai niin, se kohtuus. Sitähän meillä Suomessa osataan. Entä jos mä osaan kohtuudella reissata uudenmaan ulkopuolelle? Jos sille viinalle vois laittaa täyskiellon ja kaikki kiellon rikkojat ammuttais, kuten pohjois-koreassa tuo korona karanteenin rikkoja. Ai, menikö Linkolalaiseksi? Onko julmaa, ehkä jo vähän lähentelee diktatuuria. Ehkä vähän turhan provokatiivista. Älkää lukeko kuin piru raamattua, huomatkaa myös ironia. 

En koronaa haluaisi tai en haluaisi sitä kellekään, mutta se realiteetti on silti olemassa etten voi itseäni tai muitakaan kaikilta vaaroilta tässä elämässä suojella. Ei kukaan voi. Oloni on avuton tämän taudin äärellä. Olen sitten avuton, ei se haittaa. En kuole ainakaan tuon tunteen vuoksi. 
Yksi ystäväni teki itsemurhan jokunen vuosi sitten. Olisiko sen voinut estää. Kyllä, jos jälkiviisaana miettii. En ole koskaan innostunut katsomaan South Parkin hölmöilyä, mutta nyt juuri ennen koronaa katsoin muutaman jakson. Siinä oli kapteeni jälkiviisas. On helppoa sanoa jälkikäteen, kuinka jotain olisi pitänyt. On helppoa olla ylivarovainen ja varjella itseään mahdolliselta syyllisyydeltä, jos vaikka jotain sattuisikin. Ei ole helppoa olla poliitikko. Jos liiottelee ja suojelee liikaa niin aina voi sanoa tehneensä parhaansa, vaikkakin se johtaisi lopulta paljon heikompaan lopputulokseen kuin jokin toinen tie. ja kun sitä ei voida liioittelun jälkeen varmasti tietää niin aina se voidaan kuitata spekulointina. Tämä noin niin kuin yleensä tämän päivän kulttuurista. Ylisuojelevia vanhempia on jo paljon. Olen heitä työni puitteissa tavannut paljon ja heidän lapsiaan sitäkin enemmän.
On hyvä olla varovainen, sitä olen itsekin. Pesen käsiäni enemmän kuin normaalisti. Olen varottanut työkavereitani, kun läheiseni joutui koronatesteihin ja olin itse pois töistä myös tuolloin, etten tartuttaisi muihin. Lisäksi jos joku halusi lähteä kanssani lounaalle, kerroin epäilystä läheiselläni ja jätin valinnan yhteisestä lounaasta hänelle, aikuiselle ihmiselle. En voi toisten puolesta tehdä päätöksiä, jos he ovat järjissään ja aikuisia. Isäni tapasi sanoa tähän liittyen hyvin, en muista vanhaa sananlaskua, jota hän käytti, mutta sen sisältö oli aika suoraan seuraavanlainen, että jos liikaa pelkää niin ei elä lainkaan. Hän oli siis 92 vuotias kuollessaan. Ei päihteillyt. Isäni oli kasvissyöjä. Jotain hän taisi ymmärtää elämästä ja terveellisestä sellaisesta. Hän piti huolta myös läheisistään ja opetti rakastamaan luontoa, sekä kunnioittamaan toisia. Tunteista hän ei osannut opettaa puhumaan, sen jouduin ihan itse opettelemaan. Oli hänelläkin puutteensa, mutta paljon jäi hyvää elämään.

Mitäs tuumitte, voiko ylireagoimisella olla muita seurauksia kuin se että sillä vaan naureskellaan elokuussa? Mä olen nähnyt paljon niitä ylireagoinnin tuloksena kasvatettuja lapsia. Voin kertoa ettei lopputulos ole ollut kovin hyvä kellekään. 

Mä luulen että aika moni kuolee tässä maassa juuri toiselta ihmiseltä saamaansa tartuntaan. Pitäisikö meidän syyllistää näitä tartunnan levittäjiä? Jos näin on niin minä sanon että vitun sairasta. Ei kukaan tervejärkinen tahallaan levitä tautia. Joo, kaikki voisivat olla ylivarovaisia ja eristää itsensä muista lopullisesti, sillä se uusi virus voi puhjeta milloin vain ja mistä vain. Nyt se ensimmäinen paikka sattui olemaan Kiinassa. Ne jotka tahallaan levittävät sairauksia ovat kipeitä. Mutta jos normaalissa elämässä sen flunssan toiselle tartuttaa niin sen seuraus voi olla täsmälleen sama kuin tämän koronan, jos "hyvin" käy. Minusta tuo syyllistämisen kulttuuri on sairasta. Se on juuri lähtöisin siitä pahan ulkoistamisesta. Pitäisikö meidän syyttää sitä henkilöä, joka toi koronan ihanaan kotimaahamme?

Pitäisköhän kaikkien ryhtyä niin varovaisiksi, ettei koskaan mitään kelläkään aiheutuisi meidän tekemisten tai tekemättä jättämisten seurauksena?

Välinpitämättömyys on miehet eri asia kuin realismin ymmärtäminen. Onko teistä realismia sulkea kaikki sisälle ja yrittää estää kaikki kuolemat? Jos vuodessa tässä maassa kuolee flunssaan noin tuhat ihmistä niin miksei kaikki ole koko ajan kotona, jotta hekään eivät kuolisi turhaan. Eikö nuokin voitaisiin välttää? Maailma ei ole niin kaunis ja aurinkoinen ja en mä ole sanonut etten piittaa siitä jos kuolisin. Mähän sanoin ekassa viestissäni että rakastan elämää ja viittasin lapsiini. Eipäs vääristellä siellä. Realiteetti on vain se, ettei meistä kukaan voi kuolemalta välttyä. Sen edessä jokainen on yhtä avuton.
En tiedä voiko sitä sanoa kohtaloksi vai miksi, kun kuolet joskus? Kun kompastut kadulla tai joku ajaa autolla päällesi kuolettavasti, olisi senkin voinut estää. Kypärä päässä kävellessä ja jos jokaisessa autossa olisi ollut se uusi teknologia käytössä, joka estää ihmiseen törmäämisen. Niin paskoja poliitikkoja kun eivät sellaista jokaisen autoon maksaneet ja kypäräpakkoa määränneet kävelijöille. Nyt joka vuosi kuolee turhaan ihmisiä. Toki jokaisen liikennekuoleman sen noin 200 olisi myös voinut estää kieltämällä autoilun. Mä myös olisin sitä mieltä, että mielenterveyspalveluihin pitäisi laittaa rahaa kun joka vuosi noin 800 tappaa itsensä. Stressiperäisiä sairauksia on valtavasti ja niihin kuolee aivan järjetön määrä ihmisiä vuodessa + hyvin monet sairaudet stressin aiheuttamat sairaudet aiheuttavat järkyttäviä kuluja maksettavaksi joka vuosi. Miksi näistä ei vauhkoonnuta, vaikka ne ovat jokaisen nähtävissä koko ajan? Oletteko välinpitämättömiä? Eikö kiinnosta läheisten hyvinvointi? Eikö kiinnosta mielenterveysongelmaiset?  Kyllä, tätä koronaa voi verrata moneen sairauteen, joiden kuolleisuus taitaa olla paljon kovempaa luokkaa kuin tuon koronan. 10-15 % ihmisistä sairastuu elämänsä varrella masennukseen ja ehkä noin 5 % päätyy tästä määrästä lopulta itsemurhaan eli äkkiseltään laskettuna 10 % meistä on noin 500 000 ja jos tästä määrästä noin 5  % eli 25 000 tappaa itsensä. Aika kova luku. JA vakavan masennuksen luku, jotka päätyvät itsemurhaan oli 15-20 %. (Lähteenä toimi Duodecim - Terveyskirjasto). On korona paha ja on hyvä kehottaa ja ohjata ihmisiä, mutta pakkotoimet..  "Pakotan sinut elämään tynnyrissä." Toki toi masentuneiden itsemurhan tehneiden luku pitää jakaa pitkälle välille, kun se käsittää koko ihmisen elämän. Mutta joo, jos normi kausi-influenssaan kuolee meillä noin 1000 vuodessa niin mun vaijan eliniän aikana siihen on ehtiny kuolla 92 000. Kai ihmisiä aina kuolee. Koronaan kuolee myös paljon. Se on surullista. Toivoisinko että kukaan maailmassa ei koskaan kuolisi? Nälkään kuolee joka päivä 25 000 ihmistä maailmassa. Se on aika paljon. Taitaa olla enemmän kuin koronaan. Niin eivät ne kuole täällä Suomessa nälkään. Yli miljoona lasta vuodessa kuolee nälkään. Se on paljon, paljon. Asioita on hyvä suhteuttaa välillä. Oletteko te välinpitämättömiä, kun ette välitä nälkään kuolevista lapsista?

80% koronapotilaista selviää ilman lääkärin hoitoa. Tämäkin tilasto.

 

Hmm.. paljon tilastoja voisi plärätä ja kikkailla niillä. Onko sillä väliä. Tauti on täällä ja siltä on jokaisen hyvä suojautua. Paras suoja on aina pitää itsestään huolta, vaalia omaa terveyttään sekä hyvinvointiaan ja säilyttää itsenäinen ajattelu.

 

Rakkaudella ja lämmöllä kirjoitettu kaiken kärsimyksen keskellä :heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

200 000 lomautusuhan alla.. wow ! Pari tuttua jo lomautettu. Karua touhua. Jengi menee konkkaan ja joutuu myymään omaisuutensa.. :depressed: Voimia paskan keskellä !

Työkaverin puoliso karanteenissa ku oli ollut koronaisen kanssa samassa kahvipöydässä.

Paljonko maksaa 200 000 lomautus, kuka tietää?

Montako henkeä säästyy lakiin perustuvilla rajoituksilla? Olisiko samaan tulokseen mahdollista päästä kehoituksin? Joku mies radiossa sanoi, kun ministerit puhuivat, ettei rajotukset tutkitun tiedon mukaan estä leviämistä. Onko tuo hidastaminen ja taudin pitkittäminen ainoastaan hyvä juttu? Kumpi tappaa enemmän, hidas vai pitkä taistelu? Vaikea mitata, kun hitaan seuraukset näkyvät pitkän ajan kuluessa ja osaa vaikea mirata. Nopeat vaikutukset helppo mitata kun laskee mediaseksikkäästi vaan kuolleita. Lietsooko median tapa tiedottaa paniikkia tai jotain muuta?  Sen ymmärrän että hoitopaikkojen kuormasta kyse hidastelussa, mutta eikö niitä paikkoja olisi mahdollista lisätä ja tehdä lisää "sairaaloita"? Hengityskoneistako pula? Ei joka tehtävään tarvittais sairaanhoitajaa. Eikö tuollaisen hengityskoneen kotimaiset firmat pykäisi aika nopsaan kasaan? Ei ehkä kaikilla herkuilla mutta toimivan. Yksinkertainen on kaunista... Kaasuntoimittajalla pitää kiirettä, näin kuulin.. happea kuluu.

Tuleekohan paljon tilanteen hyväksikäyttäjiä mukaan kuvioihin? Rahoja ongitaan kelalta ja sossusta ilman perusteita.. firmoja, jotka hakevat tukea tekastuille työntekijöille ja muuta mukavaa. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Höh. Miten voisi johonkin laittaa ideoita näkyville, mitä koronan voittamiseksi olisi tehtävissä? Mä tuumailin tuota talousvaikeuksissa olevien firmojen pelastamista edes pienessä mittakaavassa, jos ne voisivat muuttua tätä tautia vastaan taisteleviksi yrityksiksi, joille valtio maksaisi tukea / palkan. Väitän että meillä olisi paljon yrityksiä, joilla olisi valmiuksia yhteistyössä valmistaa melko nopealla aikataululla hengityskoneita esimerkiksi. Ne eivät ole kovin monimutkaisia laitteita todennäköisesti eli ikään kuin koneelliset keuhkot. Soitan tutulle hoitsulle ja kysyn :boogy: No ni eli koneelliset keuhkot. Ei ole vaikea tehdä. Mä voisin duunissa rakentaa :) Halvimmillaan ne on niitä muovisia pulloja joilla käsin painellaan ilma keuhkoihin, joita välillä nähny jonkun ambulanssin käyttävän akuutissa tilanteessa.. Ei ole kovin monimutkaista valmistaa. Koneellinen pumppu eli keuhkoja lamaava virus olisi selätetty keuhkojen toiminnan pettämisen osalta. Jenkeissä joutuvat jakamaan koneita kahden ihmisen kesken. Tähän olisi hyvin helppoa löytää nopeakin apua. Firmat ja lomautetut töihin ! Valtio ! Herätys. Mikä oli se sivu, johon voisi näitä loistavia ja lapsellisia ideoita laittaa? Koronaa parhaimmillaan eiku pahimmillaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelko vai jotain muuta?

 

Mietin et mennäänkö tässä suojelussa ojasta allikkoon. Kaksiteräinen miekka. Jos liikaa suojellaan niin ei kehity vastustuskykyä tai missä on raja, jolloin pitää suojella? Kypärä päähän kävelijöille, vai kolhuja päiväkodin pihalla pienille?

Mielenkiintoista nähdä pitkässä juoksussa meidän ja Ruotsin ero tavassa hoitaa asiaa.

Joo o, tiedän, hidastetaan taudin etenemistä ettei järjestelmä kuormitu. Järjestelmä kuormittuu joka tapauksessa yli, mutta kyse onkin pikemminkin milloin ja miten.

En tietenkään halua tilannetta, jossa joudutaan päättämään kumman henki on arvokkaampi ja hän saa hengityskoneen. En haluaisi tilannetta, jossa valitaan muutaman tuhannen hengen välillä vs. sen kun suurelta joukolta menee työ ja koko omaisuus, elämä murenee sitä kautta.

Asioita on vaikea arvottaa ja sitä tämän elämän ei pitäisi olla. Vertaillaan vaihtoehtoja keskenään. Vertaillaanko kärsimyksen määrää, rahaa, elämän ja kuoleman välillä vai mitkä ovat ne mittarit tämän pandemian osalta? Jotain mittareita jokainen meistä käyttää halusipa sitä tai ei. Voiko olla että yksi iso mittari on oman elämänsä puolesta pelkääminen? Sitä verhotaan paljon myös ns. toisten puolesta pelkäämisen nimissä. Oma kuolemanpelko kielletään ja mieli kääntää asian niin että pelätään toisen kuolemaa suunnattomasti. Ryhdytään kynsin ja hampain estämään ettei tämä toinen kuolisi. Jos olisi rehellinen oman pelkonsa suhteen niin joutuisi jollain tavoin kasvamaan sinuiksi sen kanssa, että on kuolevainen.

Oma suhteeni kuolemaan on elämän monien tekijöiden vuoksi tällainen kuin se on. Kuolema kohtaa minutkin jonain ajankohtana. En haluaisi sitä vielä, kun rakkaus elämää kohtaan on suurta. En tiedä tulenko koskaan toivomaan kuolemaa? Epäilen. Isäni eli viimeiset vuodet laitoksessa, mutta hän oli aina hyvin posotiivinen ja tyytyväisen oloinen elämäänsä. Olot eivät aina olleet hyviä hänen elämässä, mutta hän näytti nauttivan monista asioista, joita elämä hänelle tarjosi. Hetkellisiä sukelluksia voi toki elämässä tulla, mutta joo, vaikeahan mitään on ennustaa varmaksi. Ties vaikka joutuisi elämään lasikuvun alla lopun ikäänsä tai sänkynsä vankina, silloin saattaisi tuota kuolemaakin toivoa.

Jos kuvittelisi maailman olevan jossain vaiheessa täynnä viruksia ja joutuisit elämään jossain steriilissä, suljetussa kammiossa yksin. Olisiko elämä elämisen arvoista?

Epätoivo, pelko, viha, syyllisyys, avuttomuus, turhautuminen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valko-Venäjä vetää kyllä aika omaa linjaansa tässä asiassa, eivät pahemmin panikoi asian kanssa. 

Varmaan ihan mahdollista että vetävät koko koronakriisin ajan normimeininkiä ja eivät aseta mitään rajoituksia, eikös tuolla jalkapalloliigakin pyöri tällä hetkellä ihan normaalisti...Ruotsissa myös vähän samanlainen meininki. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Ruotsissa ovatkin sairaalapaikat yms resurssit jo loppuneet... Täys kriisi päällä :(

Nythän ilmeisesti vasta tekevät noita rajoitteita, mitä muualla? Koulutkin vissiin pyörii siel edelleen normaalisti? 

En kyllä oikeen ymmärrä tuota länsi-naapurin linjaa tässäkään asiassa? Talous edellä lie yrittivät mennä, mutta hinta on kallis...

Valko-Venäjä nyt on muutenkin, mitä on, sen meininki ei yllätä! Sitä nyt ei voi sivistysmaaksi laskea... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 tuntia sitten, Royfish kirjoitti:

 

Nythän ilmeisesti vasta tekevät noita rajoitteita, mitä muualla? Koulutkin vissiin pyörii siel edelleen normaalisti? 

En kyllä oikeen ymmärrä tuota länsi-naapurin linjaa tässäkään asiassa? Talous edellä lie yrittivät mennä, mutta hinta on kallis...

 

 

Koulut ovat avoinna joo ja nyt opettajat jaa muu kouluhenkilökunta valittaa kun virus leviää siellä kouluissa kontrolloimatta. Ruotsissa on otettu se linja että kuolleita saa tulla sen mitä tulee, mutta tärkeintä on tilanne muutaman vuoden päästä. Silloin toivovat että tarpeeksi monella on immuniteettiä uusintakierroksen varalta.

Itse olen hemmetin tyytyväinen meidän linjaamme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, varsin hölmöä, kun tuosta immuniteetistahan ei ole minkäänmoista varmuutta edes? 

Se voi olla vaan, kuten vaikkapa noro-viruksessa, 4 - 6 kk, ja sitten iskee uudestaan.

Ei kyllä järjen hiventä, ja aika raakaa peliä, kun katsoo tilannetta uutisistakin käsin...  :(  

Ittekin olen eri tyytyväinen, että Suomi menee tällä yleismaailmallisella linjalla. Toki, kuten jo sanoin, oltais voitu olla vieläkin tehokkaampia ja nopeampia näissä toimissa! Kun kuitenkin nähtiin jo mitä ympärillä oli tapahtunut...

Kaikinpuolin älyttömän inhottava tilanne. Koko kevät ja kesä nyt ainakin pitkälle pilalla....  :depressed:

Eipä muuta kuin pysytään kotona ja terveyttä kaikille!! :thumbsup1: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä mietin että tämä korona on kyllä ihan hyvä tuomaan esille yhteiskunnan nurjat puolet. 

Kun yhteiskunta on muuttunut syyllisiä etsiväksi niin korona on myös kamalaksi sairaudeksi. Nuoremmatkin ovat linnottautuneet koteihinsa, koska eivät halua kantaa syyllisyyttä, jos tartuttavat flunssan jonkin ja joku kuolee. Syyllistämisen kulttuuri. Eikö se hitto vie ole elämää, että taudit leviävät? Eikö se ole normaalia, että ihmisiä kuolee, jokainen meistäkin. Ei me missään kapselissa olla enää eläviä. Ollaan joo elossa, mutta ei kai se kovin mukavaa olisi yksikseen umpiossa elellä? Mä oon koronarikkuri, kun olen tavannut kavereitani ja työkavereitani, sekä käynyt kylässä ja mukana porukalla tekemässä remppaa.
Sitä vois ryhtyä koeputkilapseksi ja jäädä sinne koeputkeen asumaan heti syntymän jälkeen niin ei sit vituttais niin paljon ku ei tietäis mistä jää paitsi. Aika perseestä syyllistää muita taudit tarttuttamisesta. Eikö jokainen pidä huolen itsestään, jos ei siis lasketa mukaan apua ja hoivaa tarvitsevia. Riskiryhmän aikuinen joutuu ihan itse kantamaan vastuun omasta olemisestaan ja tartuntojen välttelystä, turha siitä ketään muuta on syyllistää. Voithan pukea vaikka avaruuspuvun päällesi ja muuttaa koeputkeen, sekä tilata porkkanat postissa.

Onko tässä suojautumisessa mitään tolkkua? Entä jos meillä on tulevaisuudessa koko ajan joku tappava virus kuljeksimassa ympäri maailmaa ni ollaanko koko ajan kodeissamme eristyksissä. Entä käykö niin että näistä taudeista tulee entistä helpommin tappavia, jos vaan ollaan koko ajan steriilissä ympäristössä ja vastustukyky jää kehittymättä huipputorjuntayksiköksi? Näin ainakin oli puhetta, kun lapsilta kiellettiin hammasharjojen tuonti päiväkoteihin, kun niillä kuulemma pestin vessanpöntöt myös :D Kasvaa perkules vastustuskyky ku pöntön kerran pari viikossa hammasharjalla pesee ja sen jälkeen hampaansa. Eikö yleensä ihminenkin kasva vahvaksi jos hän kohtaa vaikeuksia elämässä? Miten nyt yht´äkkiä paskotaan housuun ja halutaan saada jokainen elämään ikuisesti tai ainakin mahdollisimman pitkään. Osataan ja voidaan. Isäni viimeisinä aikoina sovimme ettei tarvitse elvyttää, jos lähtö on tullakseen. Eikö se ole aika luonnollista kuolla kun on sen aika? Toivoisin ettei oma aikani olisi vielä, annettavaa olisi vielä paljon ja sitäkin enemmän opittavaa :) 

Nyt on alettu puhumaan niistä välillisistä vaikutuksista, jotka tulevat tältä eristäytymiseltä olemaan aivan jäätävää luokkaa. Firmat nurin, talot alta, työt alta, masennusta, apatiaa, pelkoja, alkoholismia, väkivaltaa, nälkää, sosiaalitukia, velkaa, paskaa, paskaa ja lisää paskaa. Minusta tämä oli näkyvissä saman tien kun alkoi se ylireagointi. Onneksi on fiksuja aikuisia, jotka eivät anna lastensa katsoa tai kuulla uutisia ja elää massiivisen pelon täyttävässä maailmassa. Kuuntelen usein Radiosta juttuja, jos ajamme työkaverin kanssa. Toimittaja sanoi hänen tuttunsa pienen tyttölapsen nukkuvan nykyään ase (vesipyssy) tyynyn alla :eek:  Pelkää ilmeisesti niin pajon.. Huh. Vihollinen on voittamaton.. tai ehkä saippuavedellä.

Kyllä ihmisiä tulee kuolemaan yhtä paljon meidän ikuisen elämän kuvitelmissa elävässä valtiossa kuin kauhean taudit runtelemassa maailmassa. Vai onko se ikuisen elämän illuusia särkynyt, ehkä syyllisyyden tunteen pakoilua vain. Karua ja ristiriitaista. Maksaako ihmishenki kuinka paljon, onko rahalla ostettavissa helpostusta viruksen arkeen? Ovatko ihmiset taudin myötä enemmän eriarvoisessa asemassa? Kuoleeko kaikki vai jääkö joku henkiin? Aina tulee uusi sukupolvi, kunnes kuolemme sukupuuttoon. Näin se on aina mennyt ja tulee menemään. Emme me lajina sen kummoisempi älystämme huolimatta tässä kaikkeudessa ole. Laji toisensa jälkeen tulee pallolta häviämään. On siis aika nauttia elämästä kun vielä elää, ei se oikein onnistu myöhemmin.

Erikoista. Ihmiset kuolevat nyt eritykseensä enemmän kuin tautiin. Muistan jo vuosia sitten kun vanhustyön keskusliiton mainos (muistaakseni) kertoi ikäihmisten tekevän paljon itsemurhia yksinäisyytensä vuoksi. Nyt varmaan paljon paremmin asiat, kun yksinäisyyttä aletaan pakottamaan jo nuorillekin. Oma havainto on ettei pelkkä some oikein riitä. Lihallinen kontakti on tärkeää. Osa näistä ajatuksista ja sanoista kumpuaa keskusteluista, kun palloliiton ryhmän kanssa olemme nyt vetäneet psyykkistä valmennusta etänä tämän viikon. Kontakti toisiin on tärkeää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään eräs uusi tuttavuus töissä puhui 90-luvun laman uhreista, joita oli itsemurhan tehneinä 15 000.. Mielenkiintoista tai surullista ehkä pikemmin, kun tämän koronan seurauksena menee konkkaan yritykset eli usein ne ihmiset jotka yrityksiä pyörittävät. Korjaako taloudellinen ahdinko enemmän kuolleita mukaansa kuin koko ...tun virus yhteensä tässä maassa? Onko tämä suuri suojelu ojasta allikkoon politiikkaa vai kuis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo 15.000 kuulosti vahvasti liioiteitulta joten tarkistin asian ja netissä on tarkkaa tietoa määristä. Vuonna 1990 itsemurhia tehtiin toki eniten, 1.500 ja sen jälkeen määrä on ollut laskussa eikä tuohon ensin mainittuun lukuun pääse edes lähelle koko lama-aikana yhteen laskettuna.  (Lama-ajaksi lasketaan Suomessa vuodet 1990-93).

 

https://findikaattori.fi/fi/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoita googleen 90-luvun lama ja itsemurhat. Toki katsoin ennen kuin tuon edellisen postin kirjoitin tilastoja ja ei kaikki yhteen vuoteen kuolleet.. Jakaantuu varmasti monelle vuodelle, mutta piikki tilastossa näkyi selvästi.

No, pointti nyt oli se että tämän yritysten kaatumisten seurauksena ongelmia tulee helvetisti enemmän kuin pari tuhatta virukseen delannutta....

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/professorii-lyo-tiskiin-rankan-laskelman-koronatoimien-kustannus-on-yli-0-5-miljoonaa-euroa-per-saastynyt-elinvuosi-lockdownissa-ei-ole-mitaan-jarkea/7809974#gs.5w1vzl

 

Ja tässä sitä itteensä. Tämän takia mä oon osittain suu vaahdossa tästä aiheesta mouhonnu.. Mitäs sanotte, kuinkas arvon foomin kirjottajat rykii tosta 2018 flunssasta, joka tappoi euroopassa 158 000 ja Ameriikoissa 80 000 elieikö ole aika sama kuin tämä kaamea aalto? Eikö ole liioiteltua tämä vieläkään?

Pitääkö vielä eritystoimia kiristää tai paheksua niitä rikkovia?

Minusta tuo joukkopsykoosi on just tätä itteensä. Ympäröivä paine niin iso että ollaan samaa mieltä..

Mitäs tuumitte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuumin että noi sun puhees on ekakin varsin sekavia, ei välillä päätä eikä häntää...

Mutta sen mitä tosta kiinni saa, niin älyttömän itsekkäästi ajattelet! Oli tää nyt sitte mimmonen virus, niin sun mielestä "jotain pari tuhatta voi delata", kunhan sä pääset jotain potkupallia kattomaan! 

Kyllä noi suojatoimet vaan nyt on paikallaan, ja niitähän olisi voinut tehdä heti alkuun, nopeammin ja paljon tehokkaammin... Mutta turha siitä sen enempää.

Nyt kun kesäkuusta tulee helpotuksia, niin sulle, jos kenelle, on tarpeen isolla painotttaa, ettei virus ole valitettavasti mihinkään kadonnut! Edelleen samoja varotoimia, turvavälit, hygienia yms on vaan noudatettava! 

Vaikka sä olet tuonut esille selvästi, ettet itte välitä paskaakaan, niin tuo sun ja kaltaistesi välinpitämätön toiminta saattaa altistaa jonkun riskiryhmäläisen. Täysin sivullisen, joka taas ajattelee, notta haluaa pysyä terveenä, eikä ainakaan vielä menehtyä!

Kyllä pitäs silti joku vastuu olla! Poikkeusolosuhteet, sillon toimitaan kirjaimellisesti, poikkeuksellisesti! Ei näitä pilan päiten ole tehty. 

Yhteisen edun vuoksi. Valitettavaa tietenkin, notta talous yms kärsii, mutta terveys edellä. Se menehtynyt on aina kuitenkin jonkun isä/äiti, mummo/vaari. Ajatteles siltä kannalta? 

Tähänkin vastaat varmaan 7 sivun verran kaikenmoista sekavaa selitystä, en jaksa sen enempää tästä. Saat toki olla mitä mieltä haluat, mutta tahallaan taudin levittäminen on rangaistavaa laissa.

En tiedä ootko edes oikeesti missään roolissa palloliiton yms seurojen kanssa, mutta ei kauheen hyvää esimerkkiä tämmönen junioreillekaan... 

Kesän jatkot! 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovat on syytökset. Mistä sinä Porilainen tiedät, kuinka hyvin mä käsiäni olen pessyt ja työkavereitani varoitellut, jos vähän ollut flunssan oireita? Mikä on piittaamatonta, se että puhun asioista eri tunteiden kautta kuin sinä? Voitko ymmärtää sekavista selityksistäni sen ettei tämä tauti poikkea kovin paljon tavallisesta kausi-influenssasta? Jos 180 000 kuoli Euroopassa pari vuotta sitten normi flunssan seurauksena ja asiasta ei edes juuri uutisoitu niin nyt paskotaan housuun lähes samanlaisen taudin edessä. 80 000 kuoli silloin pari vuotta sitten Ameriikoissa. Miksi nyt pitää sitten niin kovin suojautua? Sä tunnut ajattelevan just niin kuin Pohjois-Koreassa että karanteenia rikkovaa pitää rangaista? Siellä teloitettiin yks siitä hyvästä. Ihan käsittämättömältä tuo sinunkin ajattelusi minusta tuntuu. Jos pöpöjä on niin ne ketkä ovat riskiryhmässä ovat vastuussa omasta suojautumisestaan,en minä. Eli jos tuota sinun ajatustasi vie pidemmälle niin maailmasgta tulee todella kipeä paikka elää. Just niin pitkälle kuten joku urpo oli jo syyttämässä hoitajia vanhusten kuolemista hoitolaitoksessa, se jos mikä on kyllä sairasta ajattelua. Tollanen virus leviää vaikka ne hoitajat olis pallon sisällä ja sieltä huutelis vanhuksille. Eli jos menen normaalissa flunssassa töihin ja tartutan työkaveilleni sen ja hän tartuttaa sen isoisälleen, joka sitten kuolee siihen niin pitäisikö minua rankoa siitä hyvästä? Kuolemantuottamus? Jos maailma menee voin sairaaksi niin huh huh. Syyllisten etsintää. Kenen takia Jaska kuoli flunssaan. Ei kestetä surua, että elämä on hengenvaarallista ja sen seurauksena kaikki kuolee. Ja toinen kuolee vähän myöhemmin. Voidaanhan me kuplassa elää jos ja kun noita viruksia pyörii aina maailmassa. Mä en kokis sitä elämänä, jos olis koko ajan joku ulkonaliikkumiskielto. Se on sairasta elämää. Ei tää maailma pelastu tiukalla kurilla. Mä tukehtuisin hengiltä liian tiukassa talutusnuorassa. Osalla tuo ulkoa tuleva totuus tuo vapautuksen vastuusta ja turvallisuuden tunteen. Jotta niin. Toki nämäkin taitavat olla taas niin sekavia selityksiä ettet ymmärrä näitä.

Nyt kuulostaa että sinua itseäsi ahdistaa moinen tauti ihan helvetisti ja olet valmis lynkkaamaan ihmiset joita se ei yhtä paljon ahdista/pelota kuin sinua ja jotka elävät suht normaalista?
Malli ja malli. Kai sitä puhua voi asioista, ilman että on joku malli. Yhtä lailla sinä olet minun silmissä malli Pohjois-Korean tyylisestä linjasta eli rikkurit pitää tappaa ja lukita vankilaan. Pohjois-Korean mallissa vain yksi oikea tapa elää ja se on tehdä jokun toisen kertoman oikean tavan mukaan. Eiköhän mun valmennettavilla jokaisella ole omat aivot ja ne osaa ihan itse muodostaa oman mielipiteensä suojautuako vaiko ei. Siinä ei paljon mun jorinat paina. Kyllä ne ihan ääneen sen sanoo välillä ettei mun puheita kannata ottaa tosissaan, sen verran on lähtee lapasesta välillä ku innostun. Ja hei, onneks mä en junnujen kanssa tee nyt duunia. Se olis kamalaa, jos ne oppi miettimään itse asioita ja kantamaan itse vastuuta, ei piiloutumaan ison kirjan sanojen taakse. Laki antaa puitteet olla mulkku muita kohtaan ja silti toimit oikein. On sitten eri asia oletko mulkku. Hyvä ihminen voi käyttää "pahoja" sanoja ja "paha" ihminen voi käyttää hyviä sanoja.

Kyllä se mieli muuttuu kun oppi niitä omia aivoja käyttämään ja ymmärtää miten se oma pelko ohjaa sitä paskaa sinne housunpunttiin. On vissiin väärin sanoa eriäviä mielipiteitä tai ajatuksia eristystoimista ja vertailla eristystoimien aiheuttamia ongelmia koronan itsensä aiheuttamiin kuolemiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinähän siinä nyt syyttelet.... :)

En mä jaksa tästä nyt sen enempiä väitellä, ei se mihinkään johda, mutta kyllähän tää nyt kuitenkin eroaa normi kausiflunssasta! Ekakin siksi, notta tähän ei ole rokotetta, jonka normaalisti riskiryhmät ja ikäihmiset saavat. Tai ainakin on mahdollista saada. 

Kyllä eroaa myös, nottei tietääkseni kausiflunssan takia ole koko maailmaa näin suljettu vielä koskaan... 

Sekin vielä, notta kyllä vaan on vastuu olla flunssainena nyt menemättä töihin yms. Se toki perustuu ihan omaan harkintakykyyn viime kädessä. Semmosta.

Ja pelottaahan tämä kyllä. Terve pelko lie jopa hyväksi. Ei tämmöstä, eikä sitä "normaalia kausiinfluenssaa" tahi noroakaan kelleen soisi. 

Tästä kun ei ole varmaa tietoa vielä oikeen missään ja kellään, niin parempi mielestäni reagoida yli kuin ali, se klassikko. 

Noi Pohjois-koreat on vähän jänniä vertauksia, hirttotuomioineen, mutta kyllähän sitä kuohuksissa sannoo varmaan kaakenlaast... :)

Hyviä vointeja, muista turvavälit! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×