Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

26.7.2020 Leicester vs Manchester United @ King Power Stadium

Recommended Posts

Su 26/7/2020 klo 18:00 Suomen aikaa
Leicester - Manchester United
@ King Power Stadium, Leicester

LC.png  vs Utd.png

 

96229655-Leicester-City-pitch-design-SPO

 

Sunnuntaina mennään viimeistä kertaa kohtuu tärkeän ottelun parissa. Unitedilla on mahdollisuus napata ei enempää eikä vähempää kuin paikka ensi kauden Mestareiden liigaan. Sopivasti vastassa on Leicester, joka vuoden alussa oli lähes 15 pistettä OGS:n miehistöä edellä sarjataulukossa. Maaliviivaa lähestyttäessä osat ovat vaihtuneet ja Leicester lähtee päätöskierrokselle Unitedia ja Chelseaa pisteen jäljessä. 

 

Leicester Form

Tottenham 3-0 Leicester (19/07/20 – Premier League)

Leicester 2-0 Sheffield United (16/07/20 – Premier League)

Bournemouth 4-1 Leicester (12/07/20 – Premier League)

Arsenal 1-1 Leicester (07/07/20 – Premier League)

Leicester 3-0 Crystal Palace (04/07/20 – Premier League)

Manchester United Form

Manchester United 1-1 West Ham (22/07/20 – Premier League)

Chelsea 3-1 Manchester United (19/07/20 – Premier League)

Crystal Palace 0-2 Manchester United (16/07/20 – Premier League)

Manchester United 2-2 Southampton (13/07/20 – Premier League)

Aston Villa 0-3 Manchester United (09/07/20 – Premier League)

 

Joukkueuutiset

Leicesterin poissaolot

Loukkaantumisten takia sivussa ovat Daniel Amartey, Ricardo Pereira, Ben Chilwell, James Maddison, ja mahdollisesti Marc Albrighton. Toppari Çaglar Söyüncü on edelleen pelikiellossa.

Unitedin poissaolot

Axel Tuanzebe, Phil Jones, Eric Bailly jättävät ottelun väliin. Luke Shaw'n kohdalla Ole Gunnar Solksjäer tiimeineen toivoo linimenttien auttavan ja kunnossa ollessaan Shaw nähdään varmasti avauksessa. 

 

Yleistä löpinää

Leicester lähtee otteluun ilman neljää parasta puolustajaansa. Brendan Rodgersille harmaita hiuksia aiheuttaa varavaihtoehtojen hitaus, sillä varsinkin Morgan ja Bennett voivat olla isoissa vaikeuksissa Unitedin vikkelää hyökkäyskolmikkoa vastaan. Lisäksi laitapuolustajat ovat varsin kokemattomia. Demarai Gray tuo luovuutta penkiltä, eikä yllättäisi vaikka nähtäisiin avauksessa Barnesin tai Pérezin tilalla. Kelechi Iheanacho on myös vaihtoehtona Vardyn kaveriksi hyökkäykseen. Vardy johtaa maalipörssiä 23 osumallaan ja ellei Danny Ings tee päätöskierroksella vähintään kahta maalia, Golden Boot menee Vardylle. 

Solskjäer on Rodgersista poiketen päässyt korona-aikakauden operoimaan liki parhaalla miehistöllään, eikä ole kierrätystä juurikaan harrastanut. Alkukaudesta paljon peliaikaa saaneet Andreas Pereira ja Jesse Lingard on sivuutettu valinnoissa kokonaan ja Fred, Mctominay sekä James ovat keränneet lähinnä hajaminuutteja. Olettaa sopii ettei kauden viimeisessä pelissä tilanne muutu miksikään, vaan parhailla mennään. De Gea pelasi katastrofaalisen cup-välierän Stamford Bridgellä, mutta paransi osakkeitaan West Hamia vastaan ja aloittaa maalilla.

Ottelun suurin taisto käydään keskikentällä, jossa Pogbaa, Maticia ja Brunoa vastassa ovat Ndidi ja Tielemans. Varsinkin Pogban on terästäydyttävä, sillä Leicesterin Barnes, Vardy ja Pérez pystyvät helpot pallonmenetykset hyödyntämään. Kovin aggressiivisesti Leicester silti tuskin lähtee otteluun, sillä heidän alakertansa ei kestä nopeita tilanteenvaihtoja. United saa varautua alhaalla makaavaan puolustukseen, josta lähdetään teräviin vastahyökkäyksiin. 

Monella United-pelaajalla, kuten Marcus Rashfordilla, väsymys on alkanut näkymään heikentyneinä otteina. Leicesterillä palautumisaikaa sunnuntain otteluun on täysi viikko, kun taas Unitedilla vain 4 päivää. Joskin viime aikoina usein tilanne on ollut se, että pelien välissä on vain 3 päivän palautumisjakso. Kysymys kuuluu, miten Unitedin avainpelaajat saavat hieman väsyneenäkin puristettua itsestään laadukkaan esityksen kauden tärkeimmässä ottelussa. Nyt olisi oiva paikka kuitata kauden aiemmat epäonnistumiset, kun tulosta pitää saada. 

 

Leicester (3-4-3)

Barnes - Vardy - Pérez

Thomas - Ndidi - Tielemans -Justin

Evans - Morgan - Bennett

Schmeichel

 

Manchester United (4-3-3)

Martial

Rashford - Fernandes - Greenwood

Pogba - Matic

Shaw - Maguire - Lindelöf - AWB

DDG

 

Lopputulos

Kotijoukkue tekee yhden, mutta vaikea nähdä, ettei United saisi Leicesterin puolustukselle vähintään yhtä maalia tehtyä. Pelin tärkeys ja pelaajien väsymys pitävät huolen siitä, ettei maali-iloittelua nähdä. Peli päättyy siis 1-1,2. 

 

Eri skenaariot top4:n suhteen

Kaikki tietävät mitä on pelissä, mutta tehdään selvennyksen vuoksi vielä tällainenChelsea pelaa samaan aikaan kotonaan ottelun Wolverhamptonia vastaan. 

gvIZmgu.png

En eri vaihtoehtoja ala tähän listaamaan, sillä niitä lienee kymmenkunta erilaista. Yksinkertaistettuna tilanne kuitenkin on se, että sekä Unitedille että Chelsealle riittää tasapeli UCL:ään pääsemiseksi. 

Maalierolla on merkitystä muutamassa tapauksessa. Jos Chelsea häviää Wolvesille, tällöin Unitedin ja Leicesterin pelatessa tasan Leicester menee UCL:ään Unitedin kanssa. Toisaalta United voi päästä UCL:ään, vaikka häviäisi oman ottelunsa ja samaan aikaan Chelsea häviää. Paras ja yksinkertaisin tapa Unitedille UCL-paikan varmistamiseksi on luonnollisesti voittaa Leicester. Tasapelien "hakeminen" kun on jalkapallossa noin lievästi sanottuna riskialtista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime peliin nähden olisi toivottavaa tehdä vaihdot hiukan herkemmin. Rasse oli ihan sipissä ja Ighalo sai silti vain 10 minsaa lopusta. James myös nopea kipittäjä tuoreine jalkoineen käyttää lopussa kentällä jos niikseen tulee. Voitto ilman muuta ja katse vain ja ainoastaan omaan peliin. Ketut tulee siipirikkona joten täysi vauhti päälle, kyse kuitenkin  sijoituksesta ja CL-miljoonista. Wolves pistäköön Chelsean tiukille  europaikan edestä. Kaikilla riittää pelattavaa.

Pallonmenetyksistä kimpoaa Vardylle syöttö maalin tekoon ja Dave tieten ei estele hirveästi, joten pystysyötöt pois. McGuire ei ole lännen nopein pysäyttämään. Martial jaksaa vielä maalin kaksi painaa, toivotaan. Eli sitten  Bruno tekee erikoistilanteesta.

Nyt kaikki, siis KAIKKI peliin!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaaha, se on elämän ja kuoleman peli edessä. Panoksen arvellaan manun kohdalla olevan jopa 70 milj.puntaa. Mestareiden liigapaikan saavuttamatta jääminen vetäisi suurella todennäköisyydellä jäihin suurkalametsästyksen pelaajahankinnoissa. Onneksemme manu voinee juoksuttaa kentällä parhaan miehistönsä. Nyt kaivataan joka äijästä parasta irti, huippumiehiltä itseluottamusta, toisten kannustamista. Pitää myös muistaa ettei innostuta liialliseen voimien tuhlaamiseen ottelun alkupuolella sillä energiavarastot ovat rajalliset. Alakerran porukan on vältettävä riskikikkailua pallon kanssa. Ja De Gea nyt on aikasi näyttää että olet manu ykköstorjuja. Ja toivotaan että topparipari on rautaa, ei höntyilyä. Uskon että Martial on henkisesti valmis ratkaisemaan pelin......💪ja toivotaan että rasse on saanut kroppansa ja päänsä toimimaan, viime ottelu oli heikko esitys. Brunolta ja Pogbalta odotetaan nyt niitä taikatemppuja. Ja Shawalta ylöspäin pelaamista. Toivotaan joukkueelle yhtenäisyyttä, UNITED!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelin tärkeys tiedostetaan varmasti niin kopissa kuin pubeissakin. Ja todellakin isojen rahojen menetys heijastuisi myös hankintapolitiikkaan sekä pelaajien haluun siirtyä joukkueeseen. Tänään voitto (tai tasuri) kotiin niin ei tarvitse turvautua "... mutta eteenpäin on menty" -jargoniin. OGltä tähän väliin taktiikka kohdilleen ja pelaajilla asenne. Naureskellaan sitten vasta pelin jälkeen. One United Forever👿

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaan hyvin saman kaltaista ottelua, kuin West Ham peli. Leicesterin on käytännössä pakko voittaa ja tämä tekee heidän taktiikastaan ennalta arvattavamman. Lähtökohtaisesti makaavat melko alhaalla ja luottavat vastaiskuihinsa, jotka ovat vielä suoraviivaisempia kuin West Hamilla. Tappiolle joutuminen alusta, olisi Lecsterille lähes kuolin isku (mikäli United ei ala sen jälkeen kävelemään). Jos ja kun Leicester on scoutannut Unitedin viime pelit, niin pakeille tullaan antamaan painetta pelin avaamisessa. Tämä voi tapahtua pelin alusta, ensimmäiset 10 minuuttia tai vaihtoehtoisesti kuten West Ham vasta ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen.

West Ham pelin jälkeen Unitedin on parannettava erityisesti avauspeliään. Toppari pari oli suurissa vaikeuksissa avaamisen kanssa. Suurimmat syylliset tähän löytyvät heidän edestään. Matic ja Pogba pelasivat lähes käsikkäin ja sen sijaan että olisivat olleet pelattavissa tai tehneet välejä avata suoraan esim Brunolle, tukkivat keskialueen lähes kokonaan. Maticin ja Pogban on kyettävä pitämään etäisyyttä ja tarjoamaan vaihtoehtoja. Matic putoaa usein topparien avuksi puolustuslinjaan ajamaan peliä, mikä on ok, mutta tällöin Pogban pitää tehdä liikkeillään itsensä pelattavaksi tai luoda välejä, joista pelata pallo suoraan hyökkääjille.

Toinen parannettava asia on laitapeli. Laitapakkien nousut olivat surkeita ja oikeastaan vasta AWB pystyi esittämään edes jotain hyödyllistä ylöspäin. Rashford oli surkea, mutta niin oli myös Williams ylöspäin ja Rasse kärsi myös tästä. Taustanousut pakeilta jäivät puolittaisiksi / varovaisiksi, jolloin laitapelaajat (Rasse ja Greenwood) jäivät ilman tukea ja yksin. Jos ei laitapakeilta saada laitapelaajille tukea nousujen muodossa, on Leicesterin puolustuksella helppo työ pitää United poissa vaarallisilta keskitys paikoilta. Keskeltä puskemalla homma tehdään vaikeaksi, koska sen Leicester tukkii varmasti.

Aika moni laittaa Unitedin viime pelien esitykset väsymyksen piikkiin, mutta itse en tätä täysin allekirjoita. Vähäinenkin väsymys korostuu, kun pelin keskeiset osa-alueet (edellä mainitut) sakkaavat. Mikäli avauspeli saadaan edes hieman paremmalle mallille ja laitapeliin rohkeutta ja vauhtia, niin ei väsymystäkään huomaa.

Veikkaan Legendan tavoin tasaista vähämaalista ottelua. Toivottavasti olen väärässä ja OGS on saanut treenikentällä kuviot hiottua siihen malliin, että United saisi pallonhallinan muutettua tehoiksi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei yllätyksiä. Tarkemmin ajatellen olisi tuonne mielellään Fredin tai McTominayn laittanut, mutta toivotaan Maticilta ja Pogbalta onnistumista tänään. Shaw edelleen poissa. 

Näillä mennään. C'MON UNITED icon_twisted.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parempaa taukoa kohti, mutta kyllähän Leicester oli vastaiskuissaan sen verran vaarallinen, että ainakin maali pitäisi Unitedin saada aikaiseksi. Greenwoodilta erinomaista peliä avausjakso. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×