Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

LC 6.1.2021 Manchester United vs Manchester City@Old Trafford

Recommended Posts

utd.png ................VS...................MC.png
                      Keskiviikko, Tammikuu 6 2021
                                        Klo:21.45 
                           Old Trafford, Manchester

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olisi vieraspeli niin homma selevä mutta Manchesterissä pelattaisiin silti joten saas nähdä. City on tahmean alkukauden kauden jälkeen piristynyt ja hiipinyt valiossa kärkeä kohden Manun perässä.  Korona koettelee ja loukkaantumiset, varsinkin hyökkäyspään kaverit sairastuvalla olleet. Poissa näillä näkymin Nathan Aké, Gabriel Jesus, Eric García, Kyle Walker, Ederson ja Ferran Torres. Aymeric Laporte  kysymysmerkillä. Joten saumoja jatkoon hyvinkin ja Toki Ole pokaalin haluaa, vaikka sitten tästä. Viime vuoden viittä vaille finaalit varmaan syö miestä. Eli ykkösillä mennään, Cavania voisi tyrkkiä kehiin vai onko pelikiellossa tässäkin, V Beek myös tositoimiin. Martial voisi nyt vihdoinkin  kunnostautua, kyllä se 10  tötsiä pitää kaudessaan tehdä + muutama muu. Vai pitääkö ensi vuonna haalata Håland eli MBappe joukkueeseen? Jospa olisi kaverit hiukan huilineet pyhinä ja paukkuja riittäisi.

De Gea
Wan Bissaka Bailly Maguire Shaw
McTominay Fred
Rashford Bruno Pogba
Martial

Yes, Manchester is red!


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cityllä pukkaa covidia, mutta pelin läpiviemiseen se tuskin vaikuttaa. Toivottavasti ei kostaudu jälkikäteen. 

Analyysiä: 

https://twitter.com/pythaginboots/status/1346873065569980417

Ei tässä aihetta pessimismiin ole, United on ollut derbyissä viime ajat lievästi niskan päällä. Pitkästä aikaa mahdollisuus tarrata silverwareen kiinni, jos tästä jatkoon mennään. Paras miehistö tänään kentälle ja lepuuttelua myöhemmin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vasemmalla on ongelmia puolustamisessa, Pogba liikkuu vapaasti ylös kun manulla pallon hallinta ja jos/kun tulee pallon menetys niin jos Shawkin on liian ylhäällä niin pari kertaa chutty on päässyt iskemään mutta onnekkaasti niistä on selvitty. Brunolla on eka jakson lopulla kaksi todellista avainsyötön paikkaa mutta epäonnistui. Rasse ollut paitsiossa monta kertaa mutta ehkäpä chittyn paitsioansa kerran pettäisi.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aina kun United häviää niin se on sen vika ettei oo hyökkäyssuunnitelmaa tai mitään taktiikkaa. Mitäpä jos City vaan yksinkertasesti pelas nyt paremmin. Parempi voitti tän pelin ja se siitä. 
 

Itseä harmittaa häviö Citylle, liigacupin pokaali nyt ei varsinaisesti omaa mieltä lämmittäs vaikka se olis tästä kisasta tullut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chitty ansaitsi voittonsa. Olen täysin samaa mieltä kun monet Englannin tämän aamun medioissa, manulta puuttui hyökkäyksestä röyhkeä yllättävästi liikkuva pelaaja, Cavani! Ottelu oli juuri sellainen jossa Cavania olisi tarvittu. Martti oli pehmeä vailla yllättäviä juoksuja. Bruno pelasi ehkä huonoimman ottelunsa manussa. Olisiko hänet pitänyt vaihtaa hyvissä ajoin pois kentältä? Harryn päähän tuli muutamia keskityksiä chittyn boxissa mutta ei onnistunut niissä saamaan palloa kohti maalia. Chittyn eka maali oli jälleen kerran erikoistilanne maali, näitä on ollut liikaa. Nyt kohti seuraavaa cupia, eli lauantaita. Joukkueessa on muutamia pelaajia jotka tarvitsevat lepoa, saa nähdä miten OG näkee tilanteen sillä tärkein ottelu on Burnley rästimatsi ensi viikolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

City on saanut pelinsä kuntoon ja oli selkeästi parempi joukkue.
Hiukan huolellisemmalla tekemisellä maalitilikin olisi saatu auki.

Martti on kyllä veltto. Terävämpää hyökkääjää kaipaisin piikkiin. Greenwood ei tuonut oikein mitään.
Penkin kapeus näkyi taas kerran. Vaihtoehtoja juurikaan ei ole.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään (eilen) City oli parempi kuin United, piste. City hallitsi palloa ja sai luotua vaarallisemmat maalipaikat, mutta muuten ottelu oli varsin tasainen. Cityn puolustus oli todella (yllättävän) tasapainoinen ja hyvä, joka tylsytti osaltaan Unitedin hyökkäyksien parhaan terän, eikä United tuntunut löytävän keinoja City puolustuksen puhkomiseksi. Samaa voidaan sanoa tapahtuneen myös toisessa päässä kenttää ja City saikin maalit erikoistilanteista. Muutaman vaarallisen maalipaikan City sai pallonhallinnan kautta pelitilanteista luotua, mutta näistä pari liputettiin paitsioksi ja yksi tolppa. Cityn hyökkäys oli ehkä jopa hieman vaisumpi kuin odotin, kun katselin viikonloppuna Chelsea ottelun, jossa piti Chelsea puolustusta välillä pilkkanaan.

Mielestäni Unitedin maalittomuus ja todellisten maalipaikkojen vähyys olisi ollut hyökkäyksen pelisuunnitelman tai taktiikan puuttuminen. Yrityksiä oli ja yksittäisten United pelaajien yritykset jäivät melko köykäisiksi. Kukaan hyökkäyksestä ei noussut yksilötasolla sille tasolle, jota City puolustuksen puhkominen olisi vaatinut. Paras terävyys 1vs1 tilanteissa, liikkumisessa, tarkkuus viimeisissä syötöissä ja huolellisuus haltuunotoissa ei ollut sillä tasolla, kuin olisi maalintekemiseksi tarvittu. Edellä mainituista syistä, myös kollektiivinen hyökkäyspelaaminen ja harjoitellut kuviot kariutuivat Cityn puolustukseen.

Jotenkin tuntuu, ettei United kärsi fyysisestä väsymyksestä, vaan pikemminkin henkisestä. United prässäsi aktiivisesti ja liikkui muutenkin hyvin. Paras terävyys puuttuu ehkä osin fyysisen rasituksen johdosta osalla pelaajista. Vastuuta tulee osalle pelaajista runsaasti ja esim Brunolta odotetaan "ihme tekoja" ottelusta toiseen. Viime peleihin on sattunut muutama normaali tason (Ei Brunon normaali taso, vaan "normi pelaajan") esitystä, jossa liike on kyllä hyvällä tasolla, mutta ratkaisut eivät. Fyysisesti joukkue on paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen, josta jo kertoo kapea sairasosasto. Ja nyt koputan puuta.

Yksittäinen peli, jonka tulos harmittaa ja etenkin kun hävitään välierä ja paikallisvastustajalle. Mutta ei tästä(kään) yksittäisestä ottelusta voi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää. City on hyvässä nousussa peliesitysten suhteen ja varmasti yksi kovimmista joukkueista Valiossa juuri tällä hetkellä. United taas hienoisessa "taantumassa" pelillisesti (ei alamäessä) hyvän nousukiidon jälkeen. Näitä taantumia tulee ja kysymys kuuluukin, kuinka lyhyeksi "taantuma" jää. Mikäli pelillinen kurssi saadaan uudelleen nousuun, edes hienoiseen, niin United pysyy mukana kärkikamppailuissa kauden loppuun asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmittavaan saumaan sattui tämä taantuma vai olisiko niin ettei näitä jatkon kannalta tärkeitä otteluita vaan kyetä jostain syystä voittamaan? Vrt. Mest.liigan ratkaisupeli jatkon kannalta. Pelisuunnitelma, yksittäisen pelaajan paineet/tasonnosto tarvittaessa tms.? Liigacup on toki turha muiden cupien rinnalla mutta luulisi sen voittaminen tuovan jotain hyvää pelaajille ja faneille, mikäli se on ainut pokaali mikä käteen jää kauden jälkeen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei nyt sentään yhden pelin perusteella voine puhua taantumasta. Vastassahan oli ehkäpä valion tämän hetken kovin joukkue. Tilannetta voidaan tarkastella seuraavien  ottelujen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minuuttia sitten, herpati kirjoitti:

Ei nyt sentään yhden pelin perusteella voine puhua taantumasta. Vastassahan oli ehkäpä valion tämän hetken kovin joukkue. Tilannetta voidaan tarkastella seuraavien  ottelujen jälkeen.

Taantuma ehkä terminä huono valinta (en keksinyt muuta),  mutta pelillisesti Unitedin peli ei ole ollut viimeiseen 3-4 peliin yhtä "hyvää", kuin se oli sitä ennen. Edelleen United mielestäni menossa oikeaan suuntaan, mutta käyrä ei ole yhtä selvästi ylöspäin, kuin se oli aiemmin. Tuloksellisesti United pelannut varsin hyvin, mutta peli mennyt väkinäisemmäksi ja yritetään liikaa. Jossain vaiheessa peli oli rennompaa ja jollain tavalla vapautuneempaa, kuin tällä hetkellä. Todennäköisesti väsymystä, fyysistä, mutta myös henkistä, joka vaikuttaa juuri tuohon yliyrittämiseen erityisesti hyökkäyspelaamisessa.

Mutta näitä vaiheita tulee ja suunta edelleen oikea. Nyt vain jatkossa paluu perusasioihin hyökätessä, niin hyvä tästä tulee. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×