Jump to content
Sign in to follow this  
20Legend

24.1.2021 FA Cup 4th Round: Manchester United - Liverpool @ Old Trafford

Recommended Posts

Su 24/1/2021 klo 19:00 Suomen aikaa
Manchester United - Liverpool
@ Old Trafford, Manchester

11.pngvs222px-Liverpool_FC.svg.png

Sunnuntaina jatketaan vääntöjä Poolin kanssa. Pelejä kertyy nopeaan tahtiin, ja molemmat joukkueet haluavat kierrättää loukkaantumisriskiä pienentääkseen. Sanoisin FA-cupin olevan tällä kaudella uhrattavissa, mutta toisaalta kun vastassa on Pool, ihan junnuja ei voi kentälle heittää. Näitä pelejä lähdetään aina voittamaan. Liverpoolilla on liigassa takana ensimmäinen kotitappio liki neljään vuoteen ja muutenkin heikompi jakso takana, joten mikäs sen hienompaa olisi nähdä kuin United syventämässä verivihollisensa ahdinkoa. 

Kolme kysymysmerkkiä avauksesta:

- Shaw'lle peli olisi viikon sisään kolmas, kestääkö paikat? Telles puolustuksellisesti heikompi, mutta pääsee tuoreilla jaloilla kentälle. Kallistun lievästi jälkimmäisen puoleen. 

- Keskikentän koostumus? Pitäisin Fredin avauksessa työmyyrän roolissa, ja lisäisin ripauksen luovuutta Maticin avulla.

- Brunolle vihdoin lepoa? Tekisin näin: Pogba valelaituriksi, VDB 10-paikalle, Rashford levänneenä vasemmalle. VDB:n ja Pogban sijoittuminen kentällä ei ole kiveenhakattu, vaan kumpikin elää tilanteen mukaan.

Henderson
AWB - Lindelöf - Maguire - Telles
Matic - Fred
Pogba - VDB - Rashford
Martial

Arvio: Unitedin pitää saada maalihanat auki myös isoissa otteluissa. Vaikea sanoa mistä kiikastaa, OGS:n taktiikoista vai pelaajien henkisestä kipsistä? Luotetaan, että sunnuntaina homma lähtee toimimaan. United voittaa 2-0, maalintekijöinä Rashford sekä Pogba. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saa nähdä miten OG lähestyy peliä. Mielestäni Cavani monipuolisella ja kovempi tempoisella liikkeellään olisi kärkihyökkääjä. Tai sitten Martti avaa ja pelaillaan eka jakso ja lisätään tempoa toisella ja Cavani rynnimään. Oikea laita on ongelma. Olisiko se Pogban hoidettava, se tosin rajaisi hänen liikettään. Shawta on vaikea sivuuttaa, piti viime pool pelissä Salahin taskuunsa, jospa Shaw lepäisi vasta SU pelin? Victor pelannee Harryn kanssa. Keskikentän pohjan on suojattava puolustuslinjaa enemmän ja tarkemmin kuin Fulham pelissä, Fredin kanssa voisi olla Matic joka parhaimmillaan pystyy avaamaan peliä. MC T on enempi raatajatyyppi. VDB voi olla että jää penkille yksinkertaisesti siksi ettei ole pelituntumaa, SU pelissä sitten kentälle. On selvää että OG lähtee hakemaan jatkopaikkaa,eihän poolia vastaan voi muulla asenteella lähteäkään. UNITED!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä pohdintoja ja tosiaan mielenkiintoista nähdä miten Ole lähtee otteluun. Kaikkia pelejä lähdetään voittamaan, mikä on oikein ja varsinkin kun vastassa on Pool. Valitsee Ole minkä tahansa kokoonpanon, niin ottelu on voitettavissa. Poolilla on omat ongelmansa ja saattaa olla, että sielläkin päässä mietitään tarkkaan, onko parempi huilauttaa vai peluuttaa ykkösmiehistöä tässä tilanteessa. Niin tai näin, Unitedin tulee keskittyä omaan peliinsä.

Itse uskon puolustuksen olevan muotoa AWB - Lindelöf - Maguire - Telles. Toisaalta myös Tuanzebe saattaa olla vaihtoehto Harryn vierelle. Zebe on esiintynyt yllättävän hyvin vastaavissa tilanteissa, kun hyppää ns kylmiltään suoraan avaukseen.

Uskon Unitedin lähtevän peliin lähempänä muodostelmaa 4-2-3-1, kuin 4-3-3, vaikkakin muodostelma elää aika paljon pelin aikana ja eri tilanteissa. Fred - Matic pari ei ole järin hyvin toiminut pohjana, joten en toivo sitä näkeväni vaan lähtisin Fred-Pogba tai McT-Pogba kaksikolla avaukseen. Kolmen linja näiden eteen James - VdB - Rashford ja Cavani piikkiin. Ja kyllä James kehiin. Martial ja Greenwood eivät nykyformissaan tarjoa mitään, mitä James ei pystyisi tekemään. Jamesin suoraviivainen pelaaminen ja molempien laitojen nopeus asettaisivat Pool puolustuksen varuilleen jolloin todennäköisesti sen eteen aukeaa enemmän tilaa.

Käytännössä muodostelma voisi olla jopa 4-1-4-1, jolloin McT pivottina ja ylempi neljän linja muotoa James-VdB-Pogba-Rashford. Tai 4-3-3, jossa VdB-Fred(McT)- Pogba alempi kolmikko ja ylhäällä James - Cavani - Rashford.

Toivon oikeasti, että Brunon ei avauksessa nähdä ja tähän on kaksi syytä. Mies tarvitsee lepoa, mutta Unitedin on myös varauduttava siihen, että ilman Brunoakin on selviydyttävä. Vaikka tämäkään peli ei moiseen kokeiluun paras mahdollinen ole, niin silti tässä pelissä, kuin viikonlopun sarjapeliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester United tänään:

Henderson; AWB, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Pogba; Greenwood, VDB, Rashford; Cavani

Subs: De Gea, Telles, Tuanzebe, B. Fernandes, Fred, James, Mata, Matic, Martial. 

---------------------------------------------

Hyvä avaus. Shaw jatkaa vasemmalla ja McTominay tulee keskikentän pohjalle. Greenwood ja Rashford laitahyökkääjinä, VDB Brunon paikalle hyökkäyksiä rakentelamaan. Kovasti toivon että kaveri onnistuu. C'mon United icon_twisted.gif  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivotaan että Hendersson ja VdB onnistuvat. Viime kohtaamisessa de Gea oli lähes työtön,toivotaan että puolustuspeli on yhä rautaa. Cavanille palloja boxiin. Ja Greenwood, nyt kaivataan uutta, liian monasti hänen laukauksensa on plokattu. Toivotaan että Pogban ja VdBn yhteistyö toimii, se on ehkäpä jatkopaikankin kannalta jopa ratkaisevaa maalinteon/pelin rakentamisen muodossa. Rasse,  nyt ei hautomista ja pysähdyksiä pallon kanssa. UNITED!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutama paha harhasyöttö omalla puolustusalueella aiheutti sydämen tykytyksiä. Poolin maali tuli kun keskikenttä ei saanut syöttölinjaa tukittua. Parempi avaus jakso kuin vallupelissä poolia vastaan. Shaw rakentanut tilanteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä puoliaika. Pool maalissa aivan liian paljon aikaa Pepsodentilla keskialueella ja Shaw hieman nukkui Faaraon kanssa ja 0-1. Muuten peli ihan ok ja Unitedin hallussa. Molemmat joukkueet tulleet pelaamaan ja tilanteita tulee molempiin päihin, hyvä näin. United tasoitus hieno maali ja toivottavasti lähteen Greenwoodilta vähän taakkaa hartioilta.

Pogba aivan jäätävän hyvä (jälleen) ja Shaw jatkaa edelleen hyviä otteitaan. Greenwood ollut aktiivisempi ja varsinkin pystyjuoksusissa. Viimeiset ratkaisut maalia lukuunottamatta melko köykäisesti. VdB pelaa ihan ok peliä, mutta hieman on pelituntuma kateissa ja tuntuu välillä ettei sitä oikein löydetä väleistä muiden toimesta. Sen kerran kun on löydetty, niin lähes poikkeuksetta jotain on syntynyt.

Sama jos jatkuu ja pykälä pystytään kiristämään, niin eiköhän tämä kotiin käänny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan hyvä peli kokonaisuudessaan. Hienoa, että Greenwood sai onnistumisen, jospa se siitä lähtis taas. Cavani on loistava kärki aktiivisuudellaan, vaikka vähän sen piikkiin meni 2-2 tasotus. Bruno tuli taas ja teki sen mihin ollaan totuttu, huikee vapari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan hyvä peli. Pool maalit Unitedin omista (huolimattomuus) virheistä. Pool toppari lahjoitti yhden Unitedille ja Brunon komea vapari sinetöi ottelun Unitedille.

Vaikea löytää ketään alisuorittajaa ottelusta. Tasaisen hyvä peli kaikilta ja joukkueena hyvä esitys. United puolustus pelasi hyvän pelin kahdesta takaiskusta huolimatta. Keskikentällä Pogba - McT kaksikko pelasi hyvin ja kun hieman vauhti hyytyi, niin Ole vaihtoi taktiikan 4-3-3 muotoon, jolloin Fred toi lisää jalkoja kaksikon rinnalle.

Otteluruuhkassa tämä voitto tekee varnasti henkisesti hyvää ja auttaa jaksamaan sekä luo entisestään uskoa tekemiseen. 

31 minuuttia sitten, tractor girl kirjoitti:

Jotenkin nauratti tuo ajatus Fredin vapaapotkusta..

Fred tuo vapareihin aidon vasemman jalan vaihtoehdon. Vasurina tekee maalivahdille homman hieman vaikeammaksi, kun ei voi olla 100% varma kummalta puolelta(jalalta) vapari tulee. Jos Fredin tilalla seisoisi esim Rashford, niin maalivahti voi olla sata varma, että veto tulee Brunolta ja hieman jopa ennakoida. Eikä Fred nyt ihan heikko noissa vapareissa ole. Muutama ihan ok yritys nähty United paidassakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viihdyttävä peli ja pitkästä aikaa syke nousi kotikatsomossakin positiivisen kautta! Omaan silmään hyvää peliä koko joukkueelta. Olisiko Henderson voinut torjua tokan maalin? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkopaikka poolin kustannuksella. Tasainen matsi, molemmilla hyvät hetkensä. Brunon potkutekniikkaa tarvittiin voittoon. Ehkäpä poolin toimen maali oli torjuttavissa, onneksi ei tarvitse jossitella. Arvonta tuonee seuraavaksi vastaan naapuri seuran!😋

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 tuntia sitten, herpati kirjoitti:

Jatkopaikka poolin kustannuksella. Tasainen matsi, molemmilla hyvät hetkensä. Brunon potkutekniikkaa tarvittiin voittoon. Ehkäpä poolin toimen maali oli torjuttavissa, onneksi ei tarvitse jossitella. Arvonta tuonee seuraavaksi vastaan naapuri seuran!😋

City jatkaa vaikeimman kautta..

Cityllä joku Cheltenh.mikäsenytoli.. ja sitten joku swanseanottingham..:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilahduttavaa ottelussa oli erilainen lähestymistapa. Eli lähdettiin pelaamaan rohkeammin. OGkin kommentoi ottelun jälkeen että joukkueella on erilaisia taktiikoita joita voidaan vaihdella ottelusta toiseen. Puolustuslinja jäi pari kertaa vaille tukea taktiikan takia mutta hyökkäys puolestaan oli aktiivisempi kuin edellisessä pool pelissä. Tämä voitto antoi joukkueelle tausta voimineen melkoisen lisä buustin varsinkin henkiselle puolelle.UNITED!

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 tuntia sitten, Wipu kirjoitti:

Fred tuo vapareihin aidon vasemman jalan vaihtoehdon. Vasurina tekee maalivahdille homman hieman vaikeammaksi, kun ei voi olla 100% varma kummalta puolelta(jalalta) vapari tulee. Jos Fredin tilalla seisoisi esim Rashford, niin maalivahti voi olla sata varma, että veto tulee Brunolta ja hieman jopa ennakoida. Eikä Fred nyt ihan heikko noissa vapareissa ole. Muutama ihan ok yritys nähty United paidassakin.

Ymmärrän logiikan mutta montako maalia Fred on vaparista tempaissut? On tietysti pelote mutta ei nyt niin hirveän pelottava kuitenkaan.:scared: Mata olisi  kentällä ollessaan ollut pahempi uhka. Jonkun maalin vielä muistan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×