Jump to content
Sign in to follow this  
tractor girl

30.12.2021 Manchester United vs Burnley@Old Trafford

Recommended Posts

                                                                                 utd.png                 vs                YCJCH4c.png

 

                                                       Torstai, 30 Joulukuu 2021
                                                                   Klo: 22.15 
                                                         Old Trafford, Manchester

 

eWSA6Nj.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nähdäänkö peli jossa Bruno ei ole avauksessa? Nähdään!

Burnley tehnyt 14 maalia/15 ottelua, joten kyllähän ne pari niittaa tehdä heittämällä. Tiukka peli. Tasuri on kova sana.:ass:

De Gea
AWB - Varane - Maguire - Shaw
Fred - Matic
Sancho - Van de Beek - Ronaldo
Cavani

Mason-Marcus saa huilia ja miettiä syntyjä syviä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noo ehkä 3-1 niin ei liian kriittinen voi olla. Burnleyn maali tuli tuttuun tyyliin Unitedin puolustuksen tötöilystä, Baillylla louhikkotatsi ja vastustaja vastaiskuun. 
 

Vois fudiksessa kyl jo pikkuhiljaa luopuu noista oma maali tilastomerkinnöistä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minuuttia sitten, Kynot kirjoitti:

On tää vähän huvittavaa, että Burnley on se joka prässää pelissä paremmin🥶

No aika hankala prässätä, kun Burnley avaa puoliajalla kahta poikkeusta lukuunottamatta pitkällä United alueelle. Toki keskialueella ja omassa päässä voitaisiin aktiivisemmin mennä kiinni, mutta varsinaista prässiä on kyllä vaikea tänään toteuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manun hallintaa, Burnley teki se maalinsa virheestä, muuten aika heikkoa. Manulla saumat jyrätä kauden paras tulos nyt. Toivotaan Sancholle sitä avausmaalia, alku oli heikkoa(15min) mutta kun vaihtoivat Masonin kanssa puolia , tuli vaarallisia tilanteita. Greenwood myös hyvä ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minuuttia sitten, Wipu kirjoitti:

No aika hankala prässätä, kun Burnley avaa puoliajalla kahta poikkeusta lukuunottamatta pitkällä United alueelle. Toki keskialueella ja omassa päässä voitaisiin aktiivisemmin mennä kiinni, mutta varsinaista prässiä on kyllä vaikea tänään toteuttaa.

Totta sekin. Mutta aktiivisempaa pitäisi olla. Esim. Shaw ja Sancho on ollut erittäin aktiivisella päällä ja siitä pitäs monen ottaa mallia.
 

Pelin avauksessa tuntuu olevan vaikeuksia, kun Burnleyn tasoinen joukkue saa avauspelin sekaisin ja joudutaan turvautumaan roiskimiseen. Mutta ei nyt liikaa voi tosiaan kritisoida, kun taululla 3-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

McTominay oli kyllä loistava! Ihan hyvä rutiinivoitto. Eiköhän Fredin vaihto ollut vaan perinteinen ajanpeluu😄

 

Jotain VdB ei tee oikein, kun ei saa peliaikaa vaikka managerikin vaihtunut. Ehkä vaan on vieläkin liian heppoinen Valioliigaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilinen peli oli Ragnickilta taktisesti todella hieno suoritus, vaikka peli ei ollutkaan mitään hienouksia täynnä. Normaali olosuhteissa Unitedin tasoisen joukkueen ei pitäisi näin muokata taktiikkaansa Burnleyn kaltaista joukkuetta vastaan / Burnleyn mukaan, mutta Unitedin nykyisessä tilanteessa tällainen, jopa pragmaattinen lähestyminen otteluun, oli jälkikäteen ajateltuna loistava veto Ragnickilta. Perustelen miksi näin.

Burnleyn hyökkäys taktiikka hieman kärjistetysti on toimittaa pallo mahdollisimman nopeasti pois omalta alueelta (ilmassa) - taistella ykköspallosta hyökkäysalueella - voittaa kakkospallo hyökkäysalueella - toimittaa pallo keskityksen kautta maalille / murtautua kakkospallosta keskeltä (Burnleyn maali).

Puolustus / prässi tilanteessa Burnley pelaa ns näennäisellä prässillä, jossa ensisijainen tarkoitus ei ole riistää palloa ylhäällä, vaan saada vastustaja roiskimaan / antamaan vaikeita syöttöjä, jotka Burnleyn keksikenttä ja puolustus palauttavat pallot nopeasti vastustajan alueelle ja sen jälkeen ks ylempänä.

Ihailtavan yksikertaista ja jollain tavalla jopa kaunista miten toteuttavat taktiikkaa, joka ei todellakaan kerään mitään ihastelua yleisesti jalkapallo fanien keskuudessa, mutta jota varmasti osataan kuitenkin arvostaa asiantuntijapiireissä. Itse en ole asiantuntija, ainakaan jalkapallossa J

Mikä teki Ragnickin taktiikasta onnistuneen.

1. Ei prässiä ylhäällä. Tätä Burnely olisi toivonut, koska olisi tarkoittanut, että Unitedin kenttäpuoliskolla olisi ollut helpompi voittaa ykkös- ja kakkospalloja pitkistä avauksista, kun siellä olisi ollut vähemmän United pelaajia. Sen sijaan United vetäytyi puoleen kenttään ja vaikka United ei kaikkia ykkös- ja kakkospalloja voittanutkaan, niin Burnely ei saanut näistä toivomaansa tulosta aikaiseksi. Poislukien Burnelyn maali.

2. Pelattiin "pitkää palloa". Tähän Ragnick todenäköisesti päätynyt siitä syystä, ettei Unitedin pelinrakentelu ole toiminut toivotusti, mutta ennen kaikkea siitä syystä, että tätä Burnley olisi toivonut. Unitedin rakentaessa peliä maata pitkin ja lyhemmillä syötöillä, olisi Burnely todennäköisesti saanut enemmän pallonriistoja vaaralisemmilla / toivomillaan alueilla. Nyt näin ei juurikaan käynyt ja Burnley sai riistot kaukana United maalista. Burnelyn prässi perustuu nimenomaan tähän.

3. Kokoonpanon valinta. Osa valinnoista oli pakotettuja, mutta osa selkeästi tuki valittua taktiikkaa. Bailly, Matic, McT, Maguire ovat päällä vahvempia, kuin esim Fred tai Varane. Wan-Bissaka parempi puolustamaan kuin Dalot ja erinomainen vetojen sekä keskitysten blokkaaja, joita Burnley viljelee paljon. Hyökkäyksessä oli myös pääpelivoimaa taistelemaan Unitedin pitkiin palloihin, mutta myös pelaajia poimimaan kakkospalloja, jossa onnistuttiin normaalia paremmin.

Käytännössä United kaatoi Burnleyn sen omalla taktiikalla ja paremmalla pelaajamateriaalilla.

Tämä ei varmasti ollut sellaista jalkapalloa, jota Ragnick haluaa pelata, mutta osoittaa mielestäni valmentajalta ammattitaitoa tunnistaa realiteetit ja lähteä pelaamaan täysin tuloksesta. Ei kannata olla tyhmä ja usko sokeasti omaan taktiikkaan, jos se ei tuota haluttua tulosta. En siis usko, että tämä taktiikka on millään tavalla pysyvä, mutta tulosta tuli ja hyvät tulokset ruokkivat itseluottamusta sekä joukkuehenkeä. En siis vetäisi tästä pelistä suurempia johtopäätöksiä Unitedin pelistä tai taktiikasta jatkossa, mutta ainakin itselleni antoi uskoa Ragnickiin, joka osoitti "nöyryyttä" luopumalla ainakin hetkellisesti omista periaatteistaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No sitähän ei voi tietää, sen verran pieni oli kosketus esim. tässä Sanchon maalissa. Tämä maali olis ihan hyvin voinut mennä vaikka tolpan kautta ilman kosketusta. ”Oma maali” tilastolla ei tee yhtään mitään. Se vie kaiken kunnian maalintekijältä. Ei jää mitään merkintää, että olisit ollut mitenkäään osallisena maalissa vaikka todellisuus voi olla ihan toinen. Toki välillä on räikeitä omia maaleja, mutta sekään ei poista sitä tosiasiaa, että joku pelaaja on laukaissut pallon ja jos se menee vastustajasta maaliin niin mitä sitten, siitä ansaitsee tilaston silti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×