Jump to content
Sign in to follow this  
Liverpooligan

2005-2006 FA Cupin finaali Liverpool - West Ham

Recommended Posts

13.5 eli ensi lauantaina pelataan Englannin FA Cupin loppuottelu, pelipaikkana uuden Wembleyn rakennustöiden viivästymisten takia viime vuosilta tutuksi tullut Millennium Stadium Walesin Cardiffissa. Ottelu alkaa Suomen aikaan 17.00 ja taitaa tulla suorana vain YLE 24:lta (mistä muuten voi ja pitäisi laittaa kyllä palautetta YLE:n suuntaan).

 

Finaalijoukkueet ovat Liverpool ja West Ham. Vertauskuva Davidiin ja Goljatiin ei missään nimessä ole kaukaa totuudesta. Tällä kaudella Liverpool vei Valioliigan keskinäiset ottelut nimiinsä selkeästi voittaen kotonaan 29.10. 2-0 (Alonso, Zenden) ja pari viikkoa sitten 26.4. vieraissa 1-2 (Cisse 2).

 

Liverpool on tämän kauden kolmonen Valioliigasta 82 pisteellä. FA Cupissa sen tie finaaliin on seuraava:

3. kierros: Luton - Liverpool 3-5 (Gerrard, Sinama-Pognolle 2, Alonso 2)

4. kierros: Portsmouth - Liverpool 1-2 (Gerrard, Riise)

5. kierros: Liverpool - Manu 1-0 (Crouch)

6. kierros (puolivälierät): Birmingham - Liverpool 0-7 (Hyypiä, Crouch 2, Morientes, Riise, Cisse, Tebily og)

7. kierros (välierät): Chelsea - Liverpool 1-2 (Riise, Garcia)

 

Parhaat maalintekijät FA Cupissa ovat siis John Arne Riise ja Peter Crouch kolmella maalilla. Loppukaudesta Liverpoolin peli on ollut vakuuttavaa katsottavaa ja ennen finaalia joukkue on voittanut 11 peliä putkeen. Alkutalven ja vuoden vaihteen jälkeiset maalinteko-ongelmat ovat helpottaneet ja kaikki kärkimiehet ovat tehneet maaleja tasaiseen tahtiin.

 

Liverpoolin osalta on valitettavaa, että Chelsean hulppealla osumallaan upottanut Luis Garcia hölmöili itselleen parin viikon takaisessa ottelussa kolmen ottelun pelikiellon West Hamin Hayden Mullinsin kanssa. Tämä taitaa tosin olla West Hamille isompi menetys, kuin laajemman pelaajaringin omaavalle Liverpoolille. Toinen merkittävä menetys Liverpoolilla on cup-tied Robbie God Fowlerin edustuskelvottomuus. Robbie teki kevään aikana Valioliigassa 5 maalia, joista kolme oli voittomaalia. Lisäksi Xabi Alonson kuntoutuminen sunnuntain Pompey -vierasmatsissa saamastaan nilkkavammasta on vielä arvoitus. Poolilta on ulkona vielä varmuudella myös pitkäaikaispotilas Boudewijn Zenden. Muuten joukkue on kunnossa ja todella vakuuttavassa iskussa. Erityisesti kippari Steven Gerrard ja Djibril Cisse ovat olleet kovassa tikissä viime aikoina. Cissen saldo 9 viimeisessä ottelussa on 6 maalia ja 2 syöttöä. Lieköhän edessä siintävät MM-kisat ja halu päästä Ranskan kisakoneeseen miestä motivoi... Lisää tätä ensi kaudella, Djibril!

 

-------

 

Sarjanousija West Ham pelasi loistavana Valioliigakauden sijoittuen lopulta 9. 52 pisteellä. West Hamin tie FA Cupin finaaliin on seuraava:

3. kierros: Norwich - West Ham 1-2 (Mullins, Zamora)

4. kierros: West Ham - Blackburn 4-2 (Sheringham pen, Etherington, Khizanishvili og, Zamora)

5. kierros: West Ham - Bolton 2-1 (uusinta) lisäajan jälkeen (Jääkeläinen og, Harewood - ensimmäinen ottelu Bolton - West Ham 0-0)

6. kierros (puolivälierät): Man City - West Ham 1-2 (Ashton 2)

7. kierros (välierät): M'boro - West Ham 0-1 (Harewood)

 

Maalintekijöinä ovat kunnostautuneet kahden maalin miehet Bobby Zamora, Dean Ashton ja Marlon Harewood. Viimeisimmistä 11 pelistä West Ham on voittanut 6, pelannut kerran tasan ja hävinnyt 4 ottelua.

 

Liverpoolin varmistettua Champions Leaguen karsintapaikan kolmannella sijallaan West Ham pääsee FA Cupin finaaliin selvittyään varmuudella Euroopan kentille UEFA Cupiin ensi kaudeksi. Joukkueella ei siis ole tämän suuntaisia paineita ja se pääseekin keskittymään otteluun vapautuneesti ja nauttia finaalihuumasta. Suurin osa paineista on ilman muuta Liverpoolilla, sillä onhan se ennakkoon selkeä suosikki.

 

West Hamilla oli viimeisien kierrosten aikana loukkaantumishuolia. Ainakin jopa maajoukkuespekulointeihin asti noussut kärki Dean Ashtonin pelikunto on epävarma, kuten myös keskikenttämies Matthew Etheringtonin. Poissa kuvioista on jo edellämainitusta syystä tärkeä keskikenttäpelaaja Hayden Mullins.

 

------

 

Edessä on varmasti mielenkiintoinen finaali jossa Liverpool tullee varmasti pitämään palloa enimmäkseen ja West Ham keskittynee enemmänkin vastahyökkäyksiin.

 

West Hamia en ole niin tarkkaan seurannut, että rohkenisin laittaa tänne heidän kokoonpanoveikkausta, mutta Liverpoolin osalta ajattelin sen laittaa:

 

--------Crouch-----Cisse----------

 

Kewell---Alonso---Sissoko---Gerrard

 

Riise----Hyypiä-----Carra----Finnan

 

--------------Reina---------------

 

Lopputulosta en lähde perinteisesti veikkaamaan, mutta uskon Liverpoolin olevan vahvempi ja voittavan. West Hamilla on kyllä todella hyvät ja varteenotettavat mahdollisuudet yllätykseen, mutta sen verran kova on Liverpoolin vire, että kyllä se voitto kotiin tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokoonpano riippuu pitkälti siitä onko Alonso täysin pelikuntoinen.

Totta kai. Lähestyn asiaa silti positiivisesta näkökulmasta ja toivon miehen pelaavan.

 

Jollei pelaa, niin Gerrard siirtynee keskelle ja Cisse oikealle laidalle Morientes tullessa kärkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso itse on positiivisella mielellä, mutta Rafahan on tänään sanonut, että Xabin kanssa ei oteta mitään riskejä, kun kunnon väkeä on keskikentälle tarjolla muutenkin. Didi Hamann voi esimerkiksi olla aloituksessa...

 

Melkein kuitenkin uskon, että Cisse aloittaa oikealla laidalla ja kärjessä ovat Crouch ja Morientes. Gerrard pelaa keskellä Sissokon tai Hamannin kanssa ja vasemmalla on Harry Kewell tai John Arne Riise, jos Harryn pelikunnosta on pienikin epäilys.

 

Alakerrassa Finnan, Carragher ja Hyypiä saavat seurakseen Riisen tai jos Riise on ylempänä ensisijaisesti Warnockin ja toissijaisesti Traoren. Mikähän Warnockin tilanne on, hänellähän oli myös pientä vammaa eikä mies ole pelannut nyt aikoihin. En tähän hätään löytänyt tietoa Stephenin pelikunnosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on vaan vähän hankala jos kaikki hyökkääjät on avauksessa ja tulee joku loukkaantuminen tai jos ollaan tappiolla. Mutta eipä taida tonne oikealle laidalle Cissen ja Gerrardin ohella olla nyt kunnon vaihtoehtoa.

 

No, samapa se silti ketkä avauksessa on, kylhän tää pitäs voittaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime vuoden CL-finaalin tapaan jengi päätti sitten antaa vastustajalle vähän tasotusta ennen kuin ruvetaan tosissaan pelaamaan. :nono:

 

Oli kyllä kotisohvalla aika epätoivonen olo jo kellon tikittäessä 90 minuuttia kohti eikä sen jälkeen jatkoajallakaan oikein pystynyt peliä mitenkään kunnolla seuraamaan. Pilkut meni kyllä yllättävän rauhallisesti.

 

Mut joo. Voitto kotiin! :superhappy:

 

Katsomossa varmasti huikea fiilis kun kaksi laulavaa kannattajaporukkaa mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finaali

 

Hitsi, kun tuli häiriö ja tekstit hävisi. Siis pelistä johtuen kai aika sekavat kommentit ovat otteluraportissa. Muuten on kai pakko todeta, että se pätee, mikä toisessa foorumin keskustelujonossa on sanottu ja unohtaa, mitä tänne yritin kirjata lisäksi. Olennaista kai oli se, että meidän pojat ovat voittaja-ainesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×