Jump to content
Sign in to follow this  
tomine

Kroatia

Recommended Posts

Jees, vaikka otteissä välillä todellä veemäisiäkin piirteitä (eikä niitä pelätä käyttää kaihtamattomasti hyväkseen, erityisesti jos oma peli ei kulje) esiintyypi niin kyllähän joukkue kuitenkin parhaimmillaan pystyy sellaiseen peliin että oksat pois.

 

Parit edelliset arvoturnaukset ovat menneet hieman heikommissa merkeissä ja varsinkin edelliset EM-kisojen otteet olivat suorastaan tuskaista seurattavaa ja joukkue esitteli lähinnä kaikki veemäisimmät ja pahimmat puolensa aina kannatusta myöden. Toivottavasti opiksi on kentällä kuin kentän ulkopulella otettu, mitä kyllä pahoin pelkään.

 

Suhteellisen kova lohko kuitenkin tuli mutta erittäin mielenkiintoisia pelejä luvassa, joten mikäpä sen parempaa !

 

Avausmatsissa toivotaan suurta yllätystä ja tasapelin nappaamista puolustavilta mestareilta, tosin taitanee olla liian kovan työn takana (sen verta vahvaa taitaa brassien hyökkäysvoima olla), varsinkin jos uutisoitu virustauti on petiin enempikin potilaita punaruudullisilta kaatanut. Jos Kroatia onnistuisi brassit tässä pelissä kaatamaan niin melkoisen korkealla olisi tuo tapaus meikäläiselle näissä kisoissa, jopa huippuhetki.

 

Australiassa on paljon tuttuja pelaajia ja pari Roversinkin heppulia todennäköisesti aina avauksessa asti. Varmasti fyysista peliä koettaa aussit käyttää, tosin niillä ei kyllä kroatiaa peloteltua saada vaan saattaa kopsahtaa tuo omaan nilkkaan samalla mitalla takaisin. Aussien puolustuspelaaminen koko joukkueen osalta on ainakin harjoituspeleissä ollut melkoisen epävarmaa joten siihen voisi olla paikka iskeä.

 

Japani tulee sitten vastaamaan nopealla pallon siirtelyllä ja varmaankin hirmuisella temmolla. Tuolla suunnalla ovat kyllä kehittyneet viime aikoina valtavasti ja viime kesänä Conf. Cupissa Japani esitteli todella nättiä, nopeaa pallonsiirtelyä joiden kanssa monilla todella suurjoukkueillakin oli melkoisia ongelmia. Tässä pelissä tarvitaan sitten taitoa ja sitä kovuuttakin oikealla tavalla käytettynä jotta vikkelät Japanilaiset pistetään kuriin.

 

Karsinnoissahan väkivahva Ruotsi jäi taakse ja kaatui kummassakin ottelussa. Tuohon ei ihan kuka tahansa ole pystynyt viime aikoina. Myös harjoitusotteluissa on muutama kelvollinen peli tullut pelattua ja pari vähemmän kelvollista kuten joukkueella tapana on.

 

Paljon odotellaan ”herroilta”… Klasnic, Srna, Babic ja paljon hehkuteltulta tulevaisuuden lupaukselta Kranjcarilta. Nyt vaan hermot ja ailahtelevaisuus kuriin ! Oma pää totaalisen muuriksi ja hyökkäyksissä sitten vauhtia luovuuttaa niin eiköhän se siitä lähde (tai sit ei).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohko sitten pyörähti käyntiin ottelulla Australia-Japani

 

Jees on tupannut tuo Pedersen viskomaan noi pitkät sivurajat Roversissa niin ei hirveän paljon ole kyllä noita Lucasin hirmuisia sivurajalinkoja tullut nähtyä mitä esitteli eilisessä Australia-Japani pelissä.

 

Lucasin ensimmäisestä heitosta syntyi lopulta tasoitus maali ja oli jo hetkeä aiemminkin vaarallisesti pallon viskaissut. Muutenkin Neill pelasi suht varmasti, muutama hyvä katko omassa päässä ja suhteellisen mukavasti peli alkoi kulkemaan kun siirtyi vaihtojen takia vasemmalle. Tosin aivan samalla tavalla ei päässyt hyökkäyksiin osallistumaan kuin Roversin neljänmiehen puolustuslinjassa pääsee. Emerton tuppasi taas olemaan perinteisesti suhteellisen näkymätön oma itsensä varsinkin hyökkäyspäässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyypä sanoa että taisi Hoopilla olla keltainen fanipaita päällä kun kyseistä ottelua selosti. Sen verran mies tuntui hypettävän aivan kaikkea mitä keltapaitainen pelaaja teki ja kovasti vähätteli Kroatian esitystä ja faneja. Itselläni ei toki ole mitään brasseja vastaan ja parhaimmillaan tekevät aivan huikeita yksilösuorituksia ja upeita juttuja vihreällä veralla mutta jotain rajaa nyt kuitenkin toivoisi ja puolueettomuutta edes hitusen Hoopolta jatkossa, ei ne nyt kuitenkaan tässä pelissä mitään maata järisyttävää ja mullistavaa esittäneet. Mixu Paatelainen sentään antoi hieman tunnusta Kroatiallekin. Mitenhän lie onkohan tuo Hoopi koskaan kuullut sellaisesta asiasta että siellä katsomossa voi kannustaa omaa joukkuetta vaikka se oma joukkue olisikin vielä kymmenen minsaa ennen pelin loppua tappiolla, ei siellä silloin itkeä sentään tarvitse ja päätään pensaaseen työntää :D

 

Itse pelissä alun keltaisen mylläkän jälkeen Kroatia sai melkoisen hyvin supertähdet kuriin ja pidettyä heidät pois suhteellisen mukavasti maalin lähistöltä ja keltapaidat tyytyivät/joutuivat tyytymään kaukolaukauksiin. Kapteeni N.Kovacin loukkaantuminen ei myöskään auttanut ruutupaitojen keskikenttäpeliä, koska tilalle tullut Leko ei ollut läheskään samaa tasoa kapellimestarin roolissa, tosin N.Kovac olisi saattanut tuossa helteessä kyllä lopussa jo väsähtääkin tuolla työmäärällä mitä kerkesi kentällä taistella. Brassien maali tuli todella pahaan saumaan ja Kakan hieno kaukolaukaus kuitenkin oli tällä kertaa liikaa. Toisella puoliajalla Kroatialla oli taas muutama jopa erinomainen paikka pistää pallo maaliin mutta Klasnic pisti suoraan ”simmut kiinni” tyylillä Didalle ja myöhemmin (en muista kuka) nousi hyvin laidalta mutta ei malttanut syöttää maalille, josta Srna olisi päässyt pistämään pallon tyhjään maaliin. Myös Kranjcar pääsi puskemaan mutta ei saanut hallittua puskua aikaa kelvollisesta paikasta, olisi ollut tuolloin kyllä Dida kusessa vaikka Hoopi ihan muuta satua siellä höpisikin. Lopussa taas Kroatialta loppui jo puhti ja ei saanut lopun erikoistilanteista enää toivottua tulosta vaan keltapaitojen Adriano oli livahtaa maalintekoon mutta ohjasi läheltä melko karkeasti ohitse. Prso ahkeroi melkoisesti mutta pallo tuppasi aina juuri ratkaisevalla hetkellä karkaavan miehen ulottumattomiin, myös Babic pelasi mukavan rauhallisesti ja sai pidettyä ja kuljetettua palloa laidalla. Pelintekijä (Kranjcar) joutui tässä pelissä enempikin puolustusvelvotteisiin joten varmasti lohkon muissa peleissä saadaan hänestä huomattavasti parempi kuva onko pojasta ainesta todelliseksi taiteilijaksi hyökkäyspäässä.

 

Saas nähdä, todella vahvaa puolustuspeliä ja välillä pääsi hallittuihin hyökkäyksiin(kin). Tosin Klasnicin ja N.Kovacin pidempiaikaisiin loukkaantumisiin ei kyllä taida olla varaa jotta joukkueessa riittäisi voimaa myös vaihtopenkin puolelta peliin tulevaksi. Ausseja vastaan tulee taatusti melkoinen peli jos viimeisessä pelissä ratkaistaan jatkoonmenijä. Japani pitäisi kyllä näillä näytöillä pystyä kaatamaan mutta työtä senkin eteen on melkoisesti tehtävä ja varmasti mitään ei tule siinäkään ilmaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nihkeähköähän tuo peli tuppaa olemaan erityisesti hyökkäyssuuntaan, joten maaliton tasuri oli tuloksena Japania vastaan.

 

No okei tulihan siellä hyviä paikkoja useampikin väsäillä maalieja mutta maalintekoyritykset olivat todella ponnettomia sutaisuja sinne päin.

 

Eipä ole vielä tuosta Kranjcarista pyörittämään peliä koko pelin ajaksi vain pieniä yksittäisiä väläyksiä siellä täällä joita seuraavat todella surkeat mokat, pari näppärää kääntymistä mutta liiaksi kikkailuksi ja sitä kautta pallonmenetyksiä tulee ihan pirusti. Klasnicilta tuntuu veto kyllä lähtevän nopeasti ja pienestä tilasta tulisesti mutta tarkkuutta ei kyllä ole nimeksikään. Srna taas tuntuu puurtavan ja ravittavan mutta keskitykset eivät löydä omia ei sitten millään. Hyvin brasseja vastaan pelannut Babic oli todella surkea. Prso saa ajottain suht mukavasti pidettyä palloa joukkueella ylhäällä lähinnä yksinään ja muut tulevat hätiin mutta liian hitaasti.

 

Puolustus piti suht hyvin vireensä ja vikkelät japanilaiset eivät montaa kertaa päässeet kuitenkaan rellestämään ja peli oli lievästi punavalkoisten hallussa suurimman osan peliajasta, pari näppärää hyökkäystä sai Kroatia luotua mutta liian harvassa nekin. Nopeutta kaivattaisiin ripaus lisää ja erityisesti hyökkäyspäässä niissä ratkaisevissa syötöissä ja laukausten/puskujen pitäisi olla aivan toista tasoa.

 

Paikkoja oli kummallakin ratkaista peli, Kroatialla hieman useampi (hukattua rankkaria myöden) mutta pitkälle ei näilä otteilla kyllä pötkitä sen verran nallipyssyosastoa tuo hyökkäys tällä hetkellä on viimeistely”yrityksissään”.

 

Tokihan joukkueella jatkopaikka on vielä omissa jaloissa ja voitto Australiasta riittää mutta kaukana helposta se tulee olemaan lohkossa nähtyjen pelien perusteella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perskule sentään... äänestyksen mukaan sitten näyttävät viimeisellä kierroksella suorana Brasilia-Japani pelin eivätkä todella mielenkiintoista (moneltakin kantilta !) Kroatia-Australia peliä... :(

 

Toivottavasti eivät mene kuitenkaan möläyttämään tilannetietoja sitten kesken tuon pelin tuosta jälikilähetyspelin tilanteesta !!!!!!!!

 

Hoopi pääseepi taas hihkumaan brassien tahdissa. Äänestiköhän mies itsekin brasseja ruutuun :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli sitten kuultua tuo ottelun tulos etukäteen niin ei pysynyt enää silmät auki (kiitos aikaisen aamuherätyksen ja päivän/illan rientojen) mitä nyt muutaman minuutin katsoin, mitä jälkikäteen pelistä lueskellut niin hieman harmittaa että ei ottanut nauhalle ja katsonut sitä.

 

Kuitenkin hieno vaparimaali heti alkuunsa (ensimmäinen onnistunut suoritus kisoissa Srna:lta siis tuon mallinen jota enempikin odoteltiin jo pelkästään karsintojen jälkeen... no okei jaksoihan se laidalla ravata pelistä toiseen mutta paljon hehkutetut erikoistilanteet ja keskitykset jäivät melkoisen vaisuiksi ja vielä mokattu pilkku kaiken kukkuraksi.

 

Peliin saivat hyvän alun... tosin nopea maali taisi hieman lamaannutta joukkuetta... tiedä sitten miten peli eteni kun untenmaille tie vei. Harmi olisi ilmeisesti kannattanut katsoa koska ilmeisen tapahtumarikas peli kaikkinensa (mm. tuomarisekoiluneinsa) oli. Myös maaleja ja maalitilanteita oli mukavasti raportointien perusteella.

 

Kokonaisuutena punavalkoruudullisilta puuttui se tappamisen meininki otteista ja oli hieman flegmaattisen oloista touhua läpi koko turnauksen, tuntui kuin puolillavaloilla olisivat välillä menneet eikä oikein missään vaiheessa todella sytytty liekkeihin.

 

Rovers pelaajista (Australia) Emerton lensi sitten suihkuun pelissä (joten on Italia pelistä sivussa pelikiellon takia) mutta oli muuten ilmeisesti pelannut ihan hyvin ja Neill jo totutusti yksi puolustuksen tukipilareista. Kumpikin vetänyt hyvää turnausta menemään. Saas nähdä kuinka Lucas klaarailee Italian yritykset seuraavassa pelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×